Samsung a gasit solutii pentru a evita patentele software ale Apple. Nu si designul

Scris de

Samsung lucreaza impreuna cu operatorii telecom din SUA pentru a elimina caracteristicile ce incalca proprietatea intelectuala a Apple in cele opt telefoane pe care gigantul american incearca sa le interzica.

Coreenii au anuntat ca au solutii software pentru a evita doua patente gasite a fi violate de catre juriu. Iar datorita Google, rezultatul ar putea fi mult mai bun deoarece, potrivit documentelor oficiale ale instantei, Samsung a gasit metode de a se strecura pe langa toate patentele utilitare ale Apple: multitouch, bounceback si tap-to-zoom. Astfel, modelul Galaxy S II Skyrocket, vandut prin AT&T nu violeaza niciunul dintre aceste comportamente si asta deoarece vine cu Android 2.3.5 Gingerbread, care a eliminat facilitatea bounceback si a avut in vedere si alte patente.
Si dupa ce compari modele mai vechi, precum Droid Charge, se poate vedea cu ochiul liber cum Google si Samsung au demarat eforturi constiente de la un moment dat pentru a nu calca in strachini si a evita portofoliul de brevete al Apple.
Partea proasta este ca hardware-ul nu poate fi schimbat si toate cele opt telefoane incalca patentele privind designul. Respectiv, ne intoarcem la problema cu ecranul rectangular si colturi rotunde.

Inconsistentele juriului, sansa Samsung la recurs

De asemenea, mai multi experti considera ca juriul american a nesocotit instructiunile date de judecatoarea Lucy Koh in luarea unei decizii. Groklaw.net noteaza ca, cu cat membrii juriului dau mai multe interviuri in presa, cu atat se observa mai clar ca acestia se contrazic. Spre exemplu, Velvin Hogan, seful juriului si detinator el insusi al unui patent pentru compresie video, a spus ca juriul a ajuns la o concluzie fara a avea nevoie de instructiuni. In alta parte, Dan Levine spune pentru Reuters ca nu a dorit sa dea doar o nuia peste palma Samsung, ci ca au dorit sa fie “suficient de mare pentru a fi dureros dar nu nerezonabil”. Ceea ce inseamna din nou ca n-au citit instructiunile, din moment ce in cele 109 pagini de instructiuni se scria ca nu trebuie sa pedepseasca ci doar sa compenseze pentru eventualele pierderi. Legat de suma impusa, 1,049 miliarde de dolari si aici exista o problema. Initial, juriul a gasit ca modelul Samsung Intercept nu incalca nimic dar coreenii tot au fost obligati initial sa plateasca 2 milioane de dolari. La fel, tableta Galaxy Tab 10.1 LTE nu incalca niciun brevet, dar Samsung tot trebuie sa dea 219.694 dolari.

Explicatie hilara

De tot rasul este si motivatia in privinta patentelor pentru bounceback si pinch to zoom. Mai exact, Samsung adusese dovezi puternice in privinta existentei conceptelor dinainte de aparitia iPhone, precum un sistem Mitsubishi sau un soft pentru HP iPAQ. Aici, unul dintre jurati a argumentat ca softul Apple trebuie sa ruleze pe procesorul dispozitivului anterior. Ceea ce este o tampenie, pentru ca nu conteaza daca ruleaza sau nu pe procesorul utilizat atunci, daca ideea a mai aparut intr-o lucrare sau pe un dispozitiv, atunci se intrunesc conditiile pentru ceea ce se numeste “arta premergatoare”. Pe romaneste, ideea e veche…
Concomitent, judecatoarea nu a admis prezentarea unui prototip Samsung din 2006 care avea randuri de icon-uri ca si iPhone si design cu ecran tactil si colturi rotunjite.

Aceste probleme dau speranta Samsung sa ceara judecatoarei Lucy Koh sa schimbe complet decizia, motivand prin faptul ca niciun juriu rezonabil nu ar fi ajuns la aceasta decizie in lumina dovezilor prezentate. Avocatul John Quinn a spus ca daca Koh nu intoarce verdictul, atunci va face apel la o alta curte. Cel mai probabil, in final, se va ajunge la Curtea Suprema a SUA.
Oricum, niciun dispozitiv Samsung nu poate fi interzis pana pe 6 decembrie, cand va avea loc audierea impusa de instanta in aceasta privinta.

Asa ca inarmati-va cu rabdare!

Sursa: The Verge
Sursa foto: The Verge

Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] in baza, forma rectangulara si colturi rotunjite. Samsung a adus deseori in discutie patentele de design pe care Apple le detine in aceasta privinta si considera ca o companie nu poate avea monopol pe o […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.