Apple, tot mai aproape de a lansa iCloud

Scris de

Gigantul electronicelor, Apple, a semnat contracte de licentiere cu principalele case de discuri si este tot mai aproape de lansarea serviciului de streaming iCloud, estimata a avea loc luna urmatoare.

Apple a semnat deja intelegeri cu Warner Music, EMI si Sony si este pe ultima suta de metri in a parafa actele si cu Universal. Spre deosebire de ofertele competitorilor Amazon si Google, in cazul Apple nu e nevoie ca utilizatorii sa isi incarce muzica online, ci serverele vor “citi” playlist-urile si apoi va debloca direct melodiile respective pe serverele Apple. De asemenea, un patent depus de firma in urma cu doi ani arata un sistem mixt de streaming: o bucata de melodie este stocata local pe hardul dispozitivului in cauza (iPad, iPhone, iPod Touch), urmand ca apoi restul sa fie transmis pe net, potrivit ComputerWorld. Metoda evita aparitia “sughiturilor” cauzate de legatura la net.
Apple construieste un masiv centru de date in statul american Carolina de Nord.

Lansarea nu este anuntata oficial. De regula lansarile muzicale ale Apple erau facute in septembrie, asa cum a fost lansarea noii generatii de playere iPod anul trecut. Insa cum pe toamna s-a decalat lansarea viitorului iPhone, nu ramane decat varianta conferintei Worldwide Developers Conference (WWDC), pe care Apple o tine cu dezvoltatorii. Aceasta va avea loc luna viitoare.

Amazon si Google au lansat serviciile lor de streaming audio fara acordul caselor de discuri.

Sursa: Engadget
Sursa foto: www.greenzer.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.