Apple va face 3 miliarde de dolari din aplicatii in acest an

Scris de

buy cheap cialis

eight=”150″ />Producatorul iPhone, gigantul american Apple, va face in acest an 2,91 miliarde de dolari din vanzarea de aplicatii, circa trei sferturi din piata totala, si cu 63% mai mult decat in 2010, potrivit firmei de cercetare iSuppli.

Raportul mentioneaza ca magazinele de aplicatii vor avea in acest an vanzari totale de 3,8 miliarde de dolari, dar ca totul se va dubla pana la 8,3 miliarde de dolari in 2014. Apple, care are circa 330.000 de aplicatii in App Store pentru iPhone si inca 70.000 pentru iPad, este de departe liderul pietei.

In mod surprinzator, acum pe locul al doilea se afla BlackBerry App World iar Android Market de la Google se afla pe locul al treilea. Platforma Android are, insa, peste 200.000 de aplicatii iar veniturile din magazinul de aplicatii vor creste cu 295%, pana la 425 milioane de dolari in acest an, estimeaza iSuppli. BlackBerry va ramane sa se lupte cu Ovi Store de la Nokia. Windows Phone Marketplace nici macar nu este trecut, insa e de asteptat sa aiba un cuvant de spus avand in vedere ca estimarile arata ca Windows Phone 7 va depasi iPhone in cativa ani si va ajunge al doilea sistem mobil de operare, cu 20%, datorita parteneriatului cu Nokia.

Desi cota de piata se va eroda, Apple va ramane lider de piata in 2014 si va retine 60% din veniturile de 8,3 miliarde.

Acum doi ani, in 2009, veniturile combinate ale magazinelor de aplicatii erau 830,6 de milioane de dolari si putin peste 200 de milioane cu un an inainte.

Sursa: Fast Company
Sursa foto: www.internautasdelmundo.net

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.