IDC: 13% din computere vor avea procesoare ARM in 2015

Scris de

Computerele cu procesoare ARM sunt mai aproape decat credem. Deja au cucerit piata tablet PC -urilor, care sunt, asa cum le zice si numele, tot computere.

Dar in curand o sa apara si pe PC-urile clasice. Potrivit unui raport al companiei de consultanta IDC, cipurile ARM vor face 13% din total in 2015. Procentul este apropiat de cele 18,9% pe care AMD le detine, in vreme ce 80,8% din piata e dominata de Intel.

Intel si-a mentinut mult timp suprematia, insa de cand au aparut procesoarele cu mai multe nuclee, nu mai e asa sigur pe viitorul sau. Deja Nvidia va lansa procesoarele Tegra 3 “Kal-El” in acest an, iar acestea vor avea 4 nuclee. De asemenea, Qualcomm a prezentat modele cu putere comparabila cu ceea ce se gaseste deja pe laptopuri iar sefii ARM Holdings vor ca un calculator din cinci s aiba procesor pe platforma sa pana in 2015..

Deja Microsoft a anuntat ca Windows 8 va avea si suport ARM iar Intel porteaza Android pe procesoarele x86 si va lansa in acest an si sistemul de operare MeeGo.
Iar operatorii de servere sunt si ei interesati de ARM, deoarece acestea permit folosirea multor nuclee si consuma mult mai putin curent elctric decat procesoarele AMD Opteron si Intel Xeon.

Sursa: Electronista
Sursa foto: www.maximumpc.com

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. […] procesoarele ARM nu doar ca rup in bataie Intel in zonele de tablete si telefoane inteligente si se pregatesc de cucerirea calculatoarelor, dar sunt pe cale sa ejecteze Intel inclusiv din zona […]

  2. […] in plus o are si din faptul ca procesoarele ARM vor patrunde in lumea Windows din 2012. IDC estimeaza ca in 2015 cipurile ARM vor face 13% din totalul PC-urilor, in vreme ce Tudor Brown, […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.