Nvidia va realiza primul supercomputer bazat pe procesoare ARM

Scris de

Cei de la Nvidia au anuntat ieri ca vor participa la realizarea Centrului de Supercomputing din Barcelona, care va combina procesoarele Tegra pe arhitectura ARM cu cipurile grafice Nvidia CUDA.

Astfel, noul sistem va fi mult mai eficient din punct de vedere energetic pe baza acestei tehnologii, consumul urmand a fi de 15-30 de ori mai mic fata de actualele arhitecturi.
Proiectul este cunoscut drept EU Mont-Blanc. Alex Ramirez, seful proiectului, noteaza ca daca acum sistemele curente dau “partea leului” de energie in special procesoarelor -40% sau mai mult- “arhitectura Mont-Blanc se va baza pe acceleratoare de calcul eficiente energetic si procesoare ARM folosite in dispozitivele compacte si mobile pentru a realiza o crestere a eficientei energetic intre patru si zece ori pana in 2014”.

In final, procesoarele ARM nu doar ca rup in bataie Intel in zonele de tablete si telefoane inteligente si se pregatesc de cucerirea calculatoarelor, dar sunt pe cale sa ejecteze Intel inclusiv din zona supercomputerelor

Game on!

Sursa: SlashGear
Sursa foto: CNET

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.