AMD lanseaza primul procesor din lume cu 16 nuclee

Scris de

In caz ca n-ati fost atenti, la titlu, repetati dupa mine: Advanced Micro Devices (AMD) a lansat Opteron 6200, primul procesor din lume cu 16 nuclee. Destinat serverelor.

Desi nu sunt 16 “creiere” independente, ci opt module de cate doua nuclee, arhitectura Bulldozer scoate untul din silicoane: este cu 84% mai rapid, cu 73% mai eficient si foloseste jumatate din curentul electric necesar in echivalentele Intel Xeon.
Scopul este sa aducem companiile in cloud computing cu mai multa agilitate si eficienta, a declarat Paul Struhsaker, vicepresedinte al AMD pe zona destinata corporatiilor.

Sisteme utilizand noile cipuri sunt asteptate a aparea in curand pe piata, de la companii precum Cray, Hewlett-Packard, Dell, Acer si altele.

Desi Intel domina industria procesoarelor pentru calculatoare cu 80% din piata iar AMD este mereu al doilea alergator, din cand in cand face cate o revolutie. Si nu ma refer doar la preturile mici…

Sursa: VentureBeat
Sursa foto: Engadget

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] au devenit dintr-o data desuete si vizate doar de corporatii, nu de oamenii obisnuiti. A lansat primul procesor din lume cu 16 nuclee insa arhitectura sa nu e bine folosita de aplicatii si sisteme de operare, asa ca nu are mare […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.