Pruncuciderea, o practica obisnuita in Imperiul Roman

Scris de

Un nou studiu, acceptat pentru publicare in Journal of Archaeological Science, a explicat ca pruncuciderea a fost o practica acceptata in multe parti ale lumii, cu precadere in Imperiul Roman. Inainte de aparitia metodelor moderne de contraceptie, aceasta a reprezentat printre putinele metode sigure si eficiente utilizate cu scopul de a limita cresterea populatiei.

Cercetatorii isi bazeaza afirmatiile in urma studiilor efectuate la vila romana Yewden, aflata in Hambleden, Buckinghamshire, Anglia, ce dateaza din secolele 1-4. Primele sapaturi efectuate aici in 1921 au scos la iveala 97 de morminte ale unor sugari.

Comparate ulterior cu mormintele gasite in Ashkelon, Israel and Wharram Percy in Anglia, arheologii au descoperit diferente importante in ceea ce priveste cauza mortii. La Wharram Percy, pruncii au murit de cauze naturale, pe cand la Ashkelon nu au fost ingropati, ci aruncati intr-o canalizare de sub un bordel.

Alte dovezi s-au gasit la Khok Phanom Di, Thailand, precum si la Lepinski Vir si Vlasac, in Serbia. Un studiu al societatilor umane, efectuat in 1973, a demonstrat ca 80% dintre acestea au practicat la un moment dat uciderea intentionata a copiilor.

Explicatia acestei practici consta in nivelul de saracie. Astfel, societatile recurgeau la aceasta metoda pentru a conserva resursele, reduce efortul economic si imbunatati calitatea vietii de familie. Surprinzator, pruncuciderea scade, ca numar, in tarile caracterizate printr-o cultura de violenta.

Sursa: Discovery News
Sursa foto: Photo Home

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. ufo says:

    De fapt nu e surprinzator, pentru ca in culturile care imbratiseaza violenta populatia scade ca urmare ca conflictelor si e nevoie de carne noua de tun.

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.