Intel porteaza Honeycomb pentru tablete x86

Scris de

Intel se afla in plin proces de portare a Honeycomb (Android 3.0) pentru utilizarea in tablete x86.

“Am primit codul Android – versiunea Honeycomb a codului-sursa – de la Google si ne facem treaba activ in aceasta privinta”, a declarat ieri Paul Otellini, directorul executiv al Intel la anuntarea rezultatelor financiare.

Reprezentantul gigantului spune ca aceste dispozitive cu Honeycomb vor ajunge la clienti in cursul acestui an. Otellini a declarat ca platforma Intel Oak Trail pentru tablete ar avea avantaj deoarece poate insufleti platforme multiple: atat Windows, cat si Android si MeeGo.

Asteptam versiunile ultra-ieftine de la Acer si Asus.

Sursa: TG Daily
Sursa foto: www.tabletd.com

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. […] Microsoft a stricat prietenia de o viata cu Intel de cand a anuntat la CES ca viitoarea versiune a sistemului sau de operare pentru PC-uri, Windows 8, va avea suport pentru procesoarele ARM. Microsoft a recurs la aceasta ultima actiune pentru a putea pune piciorul cu adevarat in lumea tabletelor, dominata de Apple cu iPad si de producatorii ce folosesc Android. In schimb, masura va lasa cale libera integrarea cipurilor ARM in lumea calculatoarelor si laptopurilor, ceea ce va lovi Intel in principala sa sursa de bani. IDC estimeaza ca 13% dintre PC-uri vor avea procesoare ARM in 2015. Intel a raspuns provocarii facand disponibile procesoarele Oak Trail cu consum redus, pentru tabletele Android. […]

  2. […] Sub conducerea lui Ballmer, Microsoft a ratat trendurile internetului si dispozitivelor mobile, ceea ce a permis unor concurenti precum Google si Apple sa profite de ocazie. Ballmer a investit miliarde in motorul de cautare Bing, care, desi a crescut, nu a rupt cota de piata de la Google. Ba chiar a acumulat pierderi de 7 miliarde de dolari in ultimii 4 ani. De asemenea, a investit miliarde in consolele Xbox si nu si-a recuperat banii. Ba mai mult, cei mai mari parteneri ai sai, Intel si HP, i-au devenit dusmani. In privinta HP, cel mai mare producator mondial de calculatoare, Microsoft a permis sa cumpere Palm in loc sa-l cumpere ea astfel ca a capatat acces la sistemul de operare webOS. Acesta insufleteste acum telefoanele Palm, tableta TouchPad si va veni din 2012 si pe calculatoarele HP. In privinta Intel, supararea s-a instalat de la anuntul lansarii Windows pe ARM. Masura i-ar permite Microsoft intrarea pe piata tabletelor dar permite si drumul invers: realizarea de netbook-uri pe cipuri ARM. Ceea ce va afecta vanzarile Intel; IDC deja anticipeaza ca in 2015 13% din calculatoare sa aiba procesoare ARM, aproape cat e cota AMD. Intel a retaliat si a portat Android Honeycomb pe procesoarele Oak Trail. […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.