Telefoane cu procesoare Intel, din 2012

Scris de

Primele smartphone-uri cu procesoare Intel vor aparea pe piata in 2012 iar compania lucreaza deja cu mai multi producatori si operatori telecom pentru integrarea cipurilor Medfield.

“Ramanem determinati pentru a avea succes in segmentul smartphone-urilor. As fi foarte dezamagit daca n-am vedea telefoane bazate pe Intel in urmatoarele 12 luni de acum”, a spus Paul Otellini, directorul executiv al gigantului procesoarelor.

Totusi, Otellini a spus ca decizia Nokia de a adopta Windows 7 de la Microsoft in locul MeeGo “ne-a luat destul vant din panze”, dar ca societatea se concentreaza pe operatorii telecom care vor telefoane branduite si coopereaza cu mai multi producatori. Medfield este singurul procesor care este realizat pe procesul de 32 nanomeri, a mai spus el.

Desigur, seful Intel nu a ratat ocazia sa se ia de ARM, care domina piata mobilelor si tabletelor, spunand ca nu conteaza doar performanta nucleului. Mai exact, nu doar viteza este importantala sistemele integrate SoC (system on a chip- nr), ci si grafica, subsistemele de comunicare, cele de procesare media si consumul de energie general.

Sursa: TG Daily
Sursa foto: gigjets.com

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.