Intel vrea sa duca Windows 8 pe telefoane

Scris de

Deocamdata avem doar o idee vaga despre ce va putea face Windows 8, urmatoarea versiune a sistemului de operare dezvoltat de Microsoft pentru calculatoare.

Cu toate acestea, Intel se bate cu caramida-n piept ca are capacitatea de a introduce procesoarele sale care consuma cel mai putin pe telefoane inteligente astfel incat sa fie capabile sa ruleze Windows 8!
“Plusul pentru Intel este ca atunci cand isi vor unifica sistemele de operare (Microsoft-nr), vom avea abilitatea pentru prima data…de a avea un sistem de operare proiectat de la zero pentru ecrane tactile, care va rula pe Intel, asa cum nu avem astazi. In al doilea rand, avem abilitatea de a pune cele mai economice procesoare Intel ruland Windows 8 – sau viitoare generatie Windows – in telefoane, deoarece este este acelasi lacas. Si cred ca vom avea posibilitati mari de crestere”, a spus Paul Otellini, seful Intel, citat de SlashGear.

Miscarea va face ca Intel sa aiba adversari nu numai in ARM, dar si in Microsoft insusi. Pentru ca exact gigantul din Redmond a insistat ca Windows Phone 7 sa mearga doar pe smartphone-uri iar tabletele sa vina cu Windows 7 full.

Declaratia suna mai mult a justificare de ce Intel nu prea are succes in zona telefoanelor si tabletelor: pentru ca Microsoft nu a realizat un sistem de operare gandit de la zero pentru touchscreen. Nu pentru ca procesoarele sale ar consuma mult, mancand bateria… Declaratia vine in contextul in care Microsoft a anuntat ca viitoarea generatie a sistemului de operare Windows va fi disponibila si pe platforma ARM.

Avand in vedere ciclul de circa 3 ani lasat de Microsoft intre lansarile Windows, urmatoarea generatie va aparea cel mai devreme in 2012. In imagini avem tableta OCOSMOS OSC1.

Sursa: Gizmodo
Sursa foto: www.jessebandersen.com

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.