Super-yahtul ecologic costa 17 milioane de dolari

Scris de

Ocean Empire a dezvoltat primul yaht din lume cu zero emisii de carbon. Acesta costa 17 milioane de dolari, relativ putin daca ne gandim ca Larry Page, unul din co-fondatorii Google, a cumparat recent un yaht cu 45 de milioane de dolari…la mana a doua.

Proiectantii au vrut sa se asigure ca exista destule elemente eco, impreuna cu o gramada de spatiu pentru oameni si activitatea zilnica.

Ocean Empire are 400 de metri patrati de panouri solare instalate plus o pereche de “ferme” hidroponice, care extrag energie din miscarea valurilor. Are si “zone pentru pescuit”.
Panourile solare capteaza 70 kW iar o panza de 80 de metri patrati mai aduna si ea 200 kW, ceea ce propulseaza yahtul cu 18 noduri. Dar nu e totul. Designerii au inclus si un sistem Motion Damping Regeneration, care sa se asigre ca super-yahtul nu are probleme in ape potrivnice. Acesta mai poate adauga si el 50 kW. Si daca miliardarii raman fara energie, un diesel electric Daimler Turbo Compound DD16 BlueTec este ultima scapare.
Vasul are aproape 50 de metri lungime.

Daca data viitoare veti vedea un astfel de vas, sa stiti ca nu e un OZN

Sursa: SlashGear
Sursa foto: SlashGear

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.