Apple: tabletele Android sunt “doar fum”

Scris de

Apple a dezvoltat o cultura de tip basescianist, in care sefii gigantului pur si simplu nu se simt bine daca nu-si critica vreun competitor.

Cand a fost scandalul cenzurii si eliminarii (selective) de aplicatii sexuale din App Store, Steve Jobs spunea ca “cine vrea porno sa-si ia Android. Dupa lansarea iPhone 4, cand utilizatorii se plangeau de calitatea receptiei semnalului, Apple a pus pe site filmulete cand cade semnalul si la Nokia. La anuntarea rezultatelor financiare din octombrie, Jobs a maturat pe jos cu BlackBerry.

Acum, la doar o zi de la plecarea pe motive medicale a co-fondatorului Steve Jobs de la companie, directorul operational Tim Cook a facut acelasi lucru cu tabletele pe Android si Windows, spunand ca ambele au puncte care le trag in jos.

Un iPod gigantic vs in smartphone supradimensionat

El a spus ca daca oamenii ar compara experienta si specificatiile, ar alege iPad in dauna unui Samsung Galaxy Tab. “Sistemul de operare Android nu prea a fost proiectat pentru tablete – Google a zis asta –nu e doar un punct de vedere al Apple deloc. In final sfarsesti prin a avea o dimensiune a tabletelor despre care noi credem ca nu e prea rezonabila (7 inci). Sau chiar una despre care nu simtim ca este o experienta reala de tableta. Practic, ai un smartphone mai mare, ceea ce este un produs bizar din punctul nostru de vedere”. Si asta e ciudat din moment ce la lansarea din aprilie 2010, toata lumea radea de iPad pe motiv ca e un iPod Touch gigantic…

Despre noua generatie de tablete Android, dintre care multe au fost lansate la CES, precum Motorola Xoom sau G-Slate de la LG, Cook e la fel de pesimist. “Deocamdata nu se livreaza nimic, asa ca nu stiu – vom spune despre ele cand vor aparea”, a spus Cook. “La modul general le lipsesc specificatiile despre performante, nu au preturi, nu se stie cand vor aparea, si astazi, sunt doar fum”.
Cook a concluzionat ca nu se ingrijoreaza despre ele. Ceea ce pe mine ma duce cu gandul la faptul ca stie ce zice, din moment ce iPad 2 intra in linie dreapta.

Oamenii nu sunt interesati de tablete cu Windows

“In privinta tabletelor cu Windows, acestea sunt in general destul de mari si grele si scumpe”, a spus seful interimar al Apple. “Au o durata de viata a bateriei foarte scurta, necesita tastatura sau stylus si din punctul nostru de vedere, clientii sincer nu sunt interesati de ele”.

Sursa: Fast Company
Sursa foto: Fast Company

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.