Pestii pot numara pana la 3

Scris de

Pestii pot distinge intre cantitati mari sau mici si au de asemenea capacitatea de a numara pana la 3, dupa cum sugereaza un studiu despre pestele scalar, unul dintre cei mai inteligenti. Oamenii de stiinta sunt de parere ca si alte specii de pesti poseda abilitati matematice.

Pestii supusi testului au fost plasati in rezervoare speciale compartimentate si li s-a dat posibilitatea sa aleaga intre bancuri de pesti, diferite ca numar. Pestii scalari au ales intotdeauna grupul mai mare, atata timp cat raportul dintre bancuri era de 2:1 sau mai mare. In cazul unui raport mai mic, alegerile lor au fost mai putin previzibile, ceea ce sugereaza o limita a abilitatilor lor de estimare cantitativa.

Dupa ce rezultatele au fost publicate, cercetatorii au adunat deja date ce sugereaza ca scalarii pot face diferente mult mai precise, spre exemplu intre 3 si 2. Aceasta capacitate seamana cu numararea obiectelor individuale, dar nu se extinde dincolo de 3, au explicat cercetatorii.

Studiul aminteste de cercetarile efectuate asupra leilor si salamandrelor, acestea fiind si ele capabile sa estimeze cantitatea.

Sursa: Discovery News
Sursa foto: Saltwater Aquarium Guide

Etichete: , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.