Apple matura podelele cu concurenta

Scris de

Apple, producatorul faimoaselor iPhone, iPad, iPod si a liniei de calculatoare Mac, anuntat rezultate financiare record pentru primele trei luni ale anului: profit net de 5,99 miliarde de dolari la venituri de 24,67 miliarde.

Fata de perioada aferenta profitul a urcat cu un uimitor 95%, in vreme ce veniturile au urcat cu 83%. Rezultatul este aproape asemanator cu trimestrul de Sarbatori de iarna, ceea ce este unul dintre cele mai bune semne.
Ba mai mult, compania a depasit in mod sigur Microsoft la profit si IBM la venituri, devenind cea mai profitabila din industria IT si a doua ca venituri. IBM a facut in primul trimestru un profit de 2,9 miliarde de dolari la venituri de 24,6 miliarde.

Gigantul a vandut 18,6 milioane de iPhone-uri, cu 113% peste primele trei luni din 2010 (16 milioane estimate), plus 3,76 milioane de Mac-uri, ceea ce reprezinta un salt de 28%. In schimb, vanzarile de tablete iPad au fost de doar 4,69 milioane de unitati, fata de cele 6,29 milioane estimate deoarece productia a fost afectata de cutremurul din Japonia. In fine, playerele iPod au inregistrat o scadere de 9,02 milioane, fiind livrate 9,02 milioane de unitati, din care jumatate au fost iPod Touch, potrivit datelor prezentate de Tim Cook, directorul operational al gigantului si inlocuitorul temporrar al lui Steve Jobs.

Sursa: Wall Street Journal
Sursa foto: nancyjparra.blogspot.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.