Apple vrea patent pentru deblocarea telefonului prin recunoastere faciala. Google are deja

Scris de

In buna sa traditie de a prelua ideile altora si de a le prezenta ca fiind ale sale, Apple a ajuns acum sa ceara patent pentru deblocarea telefonului prin recunoastere faciala.

Lucru hilar deoarece Google are deja un astfel de patent acordat in urma cu o luna iar facilitatea este prezenta pe modelul Galaxy Nexus inca din toamna anului trecut. Nu este prima data cand un astfel de lucru se intampla: Apple a aplicat pentru un patent similar in decembrie 2011. Pe langa deblocarea in sine, patentul Google recunoaste si utilizatorii, astfel ca ii logheaza pe fiecare in contul corect. De regula telefoanele au un singur utilizator, insa facilitatea poate fi foarte usor implementata pe tablete, laptopuri sau calculatoare all-in-one dotate cu camera web.

Patentul Apple nu are treaba cu recunoasterea fiecarui utilizator, insa un sistem de senzori determina daca telefonul ar trebui deblocat sau nu. De exemplu, un iPhone nu va putea fi deblocat cu o simpla fotografie a proprietarului, asa cum s-a raportat ca se poate cu Galaxy Nexus.
Pe de alta parte, aceste diferente minore nu sunt decat niste variatii pe aceeasi tema si ramane problema de fond: aceea ca Apple cere un patent pentru ceea ce deja exista pe Android.

Sursa: Android Authority
Sursa foto: tech.wp.pl

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.