Asigurarea de securitate cibernetica, o piata de aproximativ 3 miliarde de dolari in 2016

Scris de

roman hamed, Avocat BucurestiAtacurile cibernetice sunt o realitate a vietii de zi de cu zi si multe dintre acestea nu sunt indreptate doar catre companii individuale, ci asupra unor industrii intregi, precum institutii financiare sau sectorul energetic, care in SUA a fost supus unor actiuni intense de spionaj din partea Chinei, de exemplu. Luand in considerare faptele petrecute in ultimii ani, putem imparti companiile in doua mari categorii: cele care stiu ca au fost piratate si cele care inca nu stiu ca au fost piratate, iar aceasta ultima categorie detine un procent semnificativ din total. Aceasta pentru ca majoritatea companiilor au practici inadecvate sau chiar deloc in ceea ce priveste securitatea cibernetica.

Cand vine vorba despre gestionarea riscurilor cibernetice, una dintre modalitatile care cunoaste o crestere insemnata pe plan international o reprezinta asigurarea de securitate cibernetica.
„Multe companii internationale de asigurari ofera o forma de asigurare cibernetica, piata globala situandu-se la 2.5 miliarde de dolari la nivelul anului 2015, iar in 2016 va cunoaste o crestere pana la aproximativ 3 miliarde de dolari. De asemenea, se estimeaza triplarea incasarilor din asigurarile de securitate cibernetica, acestea urmand sa ajunga in urmatorii ani la 7.5 miliarde de dolari. Asigurarile ciberbetice vin ca un stimulent pentru companii prin adoptarea unei abordari proactive, iar pentru a lua masurile potrivite, companiile apeleaza in cele mai multe dintre cazuri la un avocat sau consilier juridic specializat in securitate cibernetica, alaturi de un tehnician in securitate cibernetica.” mentioneaza Roman Hamed, Avocat Definitiv in cadrul Decalex Legal Solutions.

Pe piata asigurarilor cibernetice, companiile care au practici de preventie a atacurilor informatice, primesc costuri preferentiale pentru asigurari, fiind incurajate sa includa securitatea cibernetica in ADN-ul activitatii lor, decat sa adopte actiuni de protectie la intamplare, care, cel mai probabil, nu vor avea rezultatul dorit.

„Cele mai multe companii de asigurari, care pun la dispozitia companiilor o asigurare de securitate cibernetica, colecteaza informatii pentru identificarea celor mai bune practici, contribuind activ, alaturi de alti jucatori implicati in securitatea cibernetica, precum Decalex Legal Solutions, la definirea acestui sector extrem de dinamic. Pe piata din Romania, ne implicam activ in educarea si informarea companiilor cu privire la aspectele legale ce trebuie luate in considerare privind securitatea cibernetica si credem ca un astfel de produs, o asigurare de securitate cibernetica, contribuie la responsabilizarea companiilor si crearea unui mediu de business mai eficient si mai sigur.” continua Avocatul Decalex, Roman Hamed.

Pe masura ce amenintarile cibernetice incep sa fie recunoscute ca riscuri pentru dezvoltarea sustenabila a companiilor, din ce in ce mai multe industrii si tari se vor confrunta cu necesitatea de a lua in calcul asigurarile de securitate cibernetica, pentru a reduce pierderile, inclusiv amenzile, litigiile si daunele reputationale. In Romania, nu este promovat un astfel de produs in randul companiilor, dar o data cu intelegerea cadrului general oferit de conectivitatea crescuta si vulnerabilitatile pe care aceasta le are, tot mai multi avocati, consilieri juridici, companii de asigurare, tehnicieni in securitate cibernetica vor conlucra pentru crearea unei infrastructuri care sa diminueze numarul atacurilor cibernetice.

Sursa: www.decalex.ro

Sursa: Decalex

Etichete: , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.