Cristiana Deca, Decalex, și Bogdan Pismicenco, Kaspersky: Securitatea cibernetică trebuie să devină o prioritate pentru mediul de business

Scris de

Cristiana Deca legal advisor decalexDeși evoluțiile tehnologice au oferit noi oportunități de dezvoltare organizațiilor de toate dimensiunile, acestea au adus, în același timp, și amenințări fără precedent în ce privește securitatea cibernetică. Securitatea cibernetică, definită ca protecția sistemelor, rețelelor și a datelor în spațiul virtual, reprezintă azi o problemă critică pentru orice întreprindere și va deveni din ce în ce mai importantă pe măsură ce toate dispozitivele de lucru vor fi conectate la Internet.

Se estimează că până în anul 2020 numărul dispozitivelor conectate va avea un raport versus numărul populației mondiale de 6:1, astfel că, într-o lume hiperconectată, măsurile de prevenție și cele legislative joacă roluri cheie în combaterea criminalității informatice. În prezent, Europa are o agendă de lucru privind criminalitatea informatică, dar la nivel național proiectul cu privire la securitate este legat preponderent de securitatea națională și nu prevede măsuri pentru mediul de business. 

 Evoluția tehnologiilor de stocare a datelor în cloud și a celor mobile, dar și apariția Iot (Internet of Things) cresc importanța gestionării securității și eliminarea riscurilor în rândul organizațiilor, prin adoptarea unor măsuri tehnice pentru prevenirea situațiilor, precum: fraudă informatică, violarea secretului corespondenței, falsificarea instrumentelor de plată, accesul ilegal la un sistem informatic, alterarea integrității datelor informatice, perturbarea funcționării sistemelor informatice, operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, furtul de date cu caracter personal.” menționează Cristiana Deca, Legal Advisor Decalex.

Pentru a face față provocărilor în domeniul securității cibernetice, companiile trebuie să acționeze responsabil, iar contribuțiile unui legal advisor și ale unui expert în securitate la întocmirea unei strategii de securitate pot reprezenta  piatra de temelie pentru dezvoltarea unui business sănătos.

Bogdan Pismicenco, Channel Manager România, Bulgaria și Republica Moldova, la Kaspersky Lab, declară: “Amenințările pentru companii nu vin doar din mediul extern – ca cele de tip ransomware cu programe cryptolocker, aflate acum în creștere, care criptează fișierele și solicită răscumpărare în schimbul deblocării, ca tentativele de furt de date sau ca atacurile DDoS (Distributed Denial of Service, care blochează site-ul companiei), ci și din mediul intern. Acestea includ pierderea sau furtul dispozitivelor și scurgeri de date, cauzate de angajați, în mod intenționat sau accidental.  

Pentru a se proteja de toate aceste amenințări, noi le recomandăm companiilor o abordare integrată: să stabilească politici de securitate, să-și instruiască angajații și specialiștii IT și să folosească o soluție de protecție complexă, care să acopere toată rețeaua și să fie ușor de administrat.”   

Bogdan Pismicenco spune că soluția ar trebui să includă criptarea datelor, protecția dispozitivelor mobile, a infrastructurilor virtuale și a tranzacțiilor financiare. Nu în ultimul rând, este necesară actualizarea cu regularitate a tuturor programelor, incluzând soluțiile de securitate.

Sursa: Decalex

Etichete: , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.