Asus a livrat 1,5 milioane de tablete, Dell, Acer si Lenovo cate 200.000

Scris de

Asus a livrat 1,5 milioane de tablete in ultimele trei luni din 2011, compania taiwaneza clasandu-se pe locul al patrulea in sector, cu o cota de piata de 4,6%, in urma Apple, Amazon si Samsung, potrivit unui raport al DisplaySearch.

Apple continua sa conduca haita, cu 18,7 milioane de iPad-uri livrate si 59,1% cota de piata, fiind urmata de Amazon, care a vandut 5,3 milioane de exemplare de Kindle Fire (16,7%) si Samsung – care a dat 2,1 milioane de bucati si a acaparat 6,7% din piata. Dupa Asus, top 5 mai este completat de Barnes & Noble, a carui Nook Tablet a ajuns la 1,1 milioane de noi proprietari, echivalentul a 3,5% din total.

Nou-intratii au o cincime din piata

De remarcat ca nou-intratele Kindle Fire si Nook Tablet au acaparat impreuna peste 20% din piata gratie preturilor mici, in vreme ce Asus si Samsung, desi au o gama mult mai variata si mai performanta de produse, nu au prins puternic la public. Amazon si Barnes & Noble au strategii diferite de ceilalti producatori hardware, vanzand gadgeturile aproape de pretul de productie sau chiar sub acesta pentru a face profit din cartile digitale si aplicatii.

Apple domina “PC-urile mobile” prin iPad si Mac

Daca se aduna si notebook-urile la socoteala, atunci Apple conduce detasat, cu 23,4 milioane de unitati livrate si 26,6% din ceea ce DisplaySearch numeste “PC-uri mobile” (tablete + laptopuri). Urmeaza patru companii care aduna mai mult din livrarile de calculatoare: HP (8,7 milioane de unitati si 9,9% cota), Dell (6,9 milioane de exemplare si 7,9%), Acer (6,8 milioane si 7,7%), respectiv Lenovo (6,3 milioane cu 7,2% din total).

HP domina laptorile, TouchPad a ars frumos

Daca socotim doar laptopurile, atunci clasamentul e condus de HP (8,7 milioane si 15,5% cota), Dell si Acer sunt practic la egalitate, cu 6,7 si respectiv 6,6 milioane de unitati (11,8%). Top 5 mai e completat de Lenovo – 6,1 milioane de notebook-uri livrate si 10,8% din sector- si cvasi-prezenta Apple – care a vandut 4,6 milioane de Mac-uri si acopera 8,3% din piata.

Dell, Acer si Lenovo – cate 200.000 de tablete

Tragand linie si scazand, rezulta ca Dell, Acer si Lenovo au livrat cate 200.000 de tablete in ultimul trimestru de anul trecut, “performante” execrabile. HP nu a vandut nimic dupa ce lichidarile stocurilor de TouchPad s-au terminat. Anterior, HP aparea cu 903.354 de tablete vandute si o cota de piata de 5%, potrivit IDC.

Sursa: Boy Genius Report
Sursa foto: www.technobuffalo.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. […] Si aceasta informatie are sens, daca Apple ar dori sa contracareze Kindle Fire de la Amazon, care face senzatie la vanzari pe zona de 7 inci, sau viitoarea tableta Google, realizata de Asus si care va avea procesor quad-core Tegra 3, […]

  2. […] o companie gandeste in alti termeni decat cei stabiliti de catre Apple. Dupa ce Amazon a avut un succes imens cu tableta Kindle Fire de 7 inci, Toshiba s-a gandit sa replice procesul in sens invers, marind miza peste cei 9,7 inci ai […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.