Atac la Amazon: Facebook a lansat un serviciu prin care se pot cumpara cadouri

Scris de

Facebook a lansat in SUA un nou serviciu, prin care utilizatorii pot cumpara si trimite cadouri pentru prieteni.

Numit Facebook Gifts, noul serviciu a aparut dupa ce gigantul social a cumparat in acest an aplicatia de cadouri Karma si va fi disponibil initial doar in SUA. Compania simte mari presiuni din partea investitorilor de pe bursa sa-si diversifice si sa-si creasca sursele de venituri. Magazinul online ofera la inceput doar cateva sute de produse, precum prajituri, pulovere, ursuleti de plus sau flori. Cadourile se pot personaliza.
Facebook au incheiat parteneriate cu mai multe companii, precum Starbucks, Warby parker, Uber, GUND, Magnolia Bakery si 1-800-Flowers.
Reteaua sociala va imparti veniturile impreuna cu societatile partenere. Facebook mizeaza pe evenimente si ocazii precum zilele de nastere si sarbatorilor pentru a promova serviciul de cadouri.
Facebook Gifts permite achitarea imediata a contravalorii produselor sau plata mai tarziu, cand se apropie data livrarii. De asemenea, acum sub notificarea despre ziua unui prieten apare acum optiunea “Give a gift” (Fa-i un cadou-nr). Cadourile sosesc sub forma unui mesaj privat.

Lansarea noteaza intrarea Facebook intr-un nou teritoriu, retailul, unde regele online este Amazon iar segmentul este punctat de o serie de mari jucatori precum Ebay sau Groupon. Cu toate acestea, compania incearca sa isi faca loc printr-o nisa proprie, F-commerce, spre deosebire de E-commerce, cel traditional online. Facebook incearca sa demonstreze clientilor sai din publicitate ca reteaua de socializare este un instrument mai bun pentru cresterea vanzarilor. Daca magazinul online va avea succes, atunci acest lucru va trage in sus si atentia primita din partea publicitarilor, ceea ce va duce si la cresterea reclamei primite.

Din partea mea, daca vrea sa aiba succes, ar trebui sa puna la vanzare rujuri, posete si pantofi pentru femei…

Sursa: Bloomberg
Sursa foto: The Verge

Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.