Sony investeste in Olympus

Scris de

Dupa luni intregi de scandaluri in urma fraudei de la Olympus, Sony a facut un pas in fata si si-a desfacut larg buzunarele.

Cele doua companii au intrat intr-o “alianta de afaceri si de capital”, prin care Sony furnizeaza 650 de milioane de dolari prin care va ajunge sa detina 11,46% din Olympus. Astfel, cel mai mare exportator japonez de electronice va deveni cel mai mare actionar al producatorului foto nipon.
Concomitent, cele doua companii isi vor combina diviziile de optica medicala. Sony va detine 51% din noua companie mixta iar Olympus restul de 49%.
Aceasta era “perla coroanei”, fiind foarte profitabila datorita producerii si livrarii de echipamente medicale foarte scumpe. Olympus detine acum 70% din piata mondiala de endoscoape.
Intelegerea mai include si o parte privind spatiul foto digital: lentilele si oglinzile Olympus ajungand la Sony, in vreme ce senzorii atat de apreciati ai acesteia din urma urmand a face saltul catre Olympus.

Sony a mai cumparat anul trecut compania americana Micronics Inc, care realizeaza dispozitive pentru diagnostic, monitorizarea tratamentului si teste de sange. Compania anunta in aprilie ca ar putea sa mai cumpere si alte firme pentru a se extinde in domeniul stiintelor umane.
Acum Sony se afla in in mijlocul unui proces de restructurare, prin care va da afara 10.000 de angajati pentru a reveni la profit. Presa a scris ca atat Panasonic cat si Fujifilm erau in carti pentru preluarea unui pachet de actiuni la compania japoneza.

Sursa: Business Week
Sursa foto: business.topnewstoday.org

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.