Beatles si Apple isi impart marul pe iTunes

Scris de

Victorie! Daca nu stiati, Steve Jobs se afla intr-un mare razboi cu Beatles inca de la formarea companiei. Dar acum se pare ca au ingropat securea razboiului de dragul banilor iar muzica trupei din Liverpool va fi disponibila pe iTunes.

Trupa rock’n roll i-a acuzat pe fondatorii Apple Inc, Steve Jobs si Steve Wozniak, ca au furat numele care i-a facut pe ei celebri, si anume Apple Corps Ltd care includea si casa de discuri fondata de membrii Beatles, Apple Records.
In fine, anul 2006 a dus cele doua companii Apple in instanta ajungand la un acord de folosire a numelui, in care calculatoristii dadeau voie muzicienilor sa foloseasca numele sub o licenta si avea sa detina drepturile pentru “Apple” si logo. Ziarele speculau atunci ca Jobs a cumparat drepturile pentru 500 de milioane de dolari.
Schimbarile facute au dus la speculatia ca muzica Beatles ajunge pe iTunes, in sfarsit. N-a venit, dar va sosi maine, scrie Wall Street Journal, care e citat de Gizmodo.

Publicatia noteaza ca Apple, casa de discuri EMI si The Beatles au ajuns la un acord final iar muzica trupei va fi disponibila la descarcat de pe serverele companiei fondata de Steve Jobs, la sapte ani de la lansarea iTunes.

Beatles au vandut 177 de milioane de albume pana acum numai in SUA, scrie New York Times.

Sursa: Gizmodo
Sursa foto: nevernotanerd.com

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] Fostul sef al Apple a mai dorit Beatles, al carei fan era, sa fie prezenta in iTunes inainte de a muri. Muzica Beatles a ajuns in revolutionarul magazin virtual in 2010. […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.