Bing, depasit de Yandex in topul motoarelor de cautare

Scris de

Ziua de azi va ramane in istorie ca una in care Microsoft s-a facut de ras: motorul de cautare Bing a fost depasit de Yandex potrivit unui clasament realizat de ComScore pe lunile noiembrie si decembrie 2012.

Deloc surprinzator, Google e pe primul loc, cu 114,7 miliarde de cautari desfasurate pe site-ul sau, totalizand o cota de piata de 65,2%. Baidu se afla pe pozitia a doua, motorul chinez de cautare avand o cota de 8,2% si 14,5 miliarde de cautari datorita pietei imense in care isi desfasoara activitatea. Yahoo! se afla pe un modest loc trei, cu 4,9% si 8,6 miliarde de cautari.
Insa intr-o turnura spectaculoasa a evenimentelor, Yandex a ajuns pe locul al patrulea, cu 4,8 miliarde de cautari, care-i dau o cota de 2,8%. In fine, motorul de cautare al Microsoft a aduna 4,4 miliarde de cautari si o o cota de 2,5%.

Desi Yandex nu e prea cunoscut la nivel mondial, este un motor de cautare popular in Rusia si spatiul fostei Uniuni Sovietice, fiind responsabil pentru mai mult de 60% din cautarile realizate in tara sa de bastina.

Sursa: SlashGear
Sursa foto: Search Engine Land

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.