Fujitsu isi combina divizia de cipuri cu Panasonic

Scris de

Competitia puternica din industria semiconductorilor a fortat deja numeroase companii japoneze sa lucreze impreuna.

Acum Fujitsu tocmai a anuntat ca isi va fuziona divizia sa LSI (large scale integration) si pe cea de cercetare-dezvoltare cu Panasonic. Cele doua companii vor ca Banca de Dezvoltare a Japoniei, detinuta de stat, sa finanteze noua entitate. Fuziunea vine dupa ce Fujitsu tocmai a avertizat in privinta unor pierderi de peste un miliard de dolari, in vreme ce Panasonic a avut doi la rand gauri de cate 10 miliarde. Cipurile LSI combina mii de tranzistori si microprocesoare cu diverse functii si sunt indispensabile in electronice, electrocasnice si industria auto.
Prin aceasta operatiune Fujitsu va taia 5.000 de locuri de munca si va transfera alti 4.500 catre alte divizii pana la finele lunii martie. Fujitsu are 170.000 de angajati in toata lumea in vreme ce Panasonic a taiat doar din aprilie pana acum 38.000 de posturi. Concomitent, Fujitsu va transfera o fabrica de semiconductori din centrul Japoniei unei companii mixte detinute impreuna cu taiwanezii de la TSMC.

Producatorii niponi de cipuri au cunoscut in ultimii ani o cadere dramatica: Elpida a intrat in faliment iar statul a trebuit sa salvezeĀ Renesas. Curios e ca nici aceste firme mixte nu au mare succes: prima s-a format din unificarea unitatilor de memorie RAM a Hitachi, NEC si Mitsubishi Electric; in vreme ce a doua a luat nastere din contopirea diviziilor producatoare de semiconductori ale acelorasi colosi.

In vara anului trecut a fost creata si Japan Display, prin contopirea unitatilor din domeniul display-urilor ale Sony, Toshiba si Hitachi.

Sursa: Engadget
Sursa foto: Android and Me

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.