Blizzard a suspendat un jucator de SC 2 pentru ca trisa impotriva calculatorului

Scris de

Blizzard, producatorul jocului de strategie Starcraft II, a suspendat pentru doua saptamani un jucator la inceputul acestei luni deoarece trisa impotriva calculatorului. Masura a dus la dezbateri despre drepturile gamerilor.

De obicei, un jucator poate realiza 10-15 Battlecruisere in acest joc de strategie. Numai ca gm0ney a facut totul diferit. A descarcat de pe site-ul Cheat Happens un program si apoi a aflat ca poate elimina limita de populatie din joc, astfel incat sa faca sute de nave. Daca ar fi inceput sa piarda, putea sa treaca pe God Mode, asa incat sa devina invincibil.

Blizzard a suspendat recent 5.000 de jucatori pentru ca trisau iar gm0ney se afla printre ei. E adevarat ca juca pe Battle.Net, dar problema este ca gm0ney nu juca impotriva unor alti oameni ci a inteligentei artificiale a jocului (AI).

Moment in care intervine dilema. Care sunt drepturile gamerilor? Daca ai cumparat jocul original cu licenta, are compania dreptul sa-ti spuna cum sa-l folosesti? Te poate suspenda daca folosesti cheat-uri si hack-uri impotriva calculatorului? Si reversul: inteligenta artificiala are aceleasi drepturi cu “stapanul” ei?

Sursa: Wired
Sursa foto: khonggiangame.com

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.