Desenele animate, ultimii recruti ai NSA in spionaj

Scris de

Dragi copii? Stiti ce-ar fi cel mai tare? Sa citesti mailul vecinilor! Deci ce ziceti, nu vreti sa lucrati la NSA?

Spionii de la NSA (National Security Agency – Agentia Nationala de Securitate, nr) au gasit cei mai buni prieteni pentru copii: Cy si Cyndi, doi leoparzi antropomorfi care sa se adauge la panoplia de desene animate hackeri. Cunoscute drept CyberGemenii, cele doua personaje au dispozitive inteligente, vorbesc pe hands-free la mobil si invata copiii despre igiena online chiar pe pagina de internet a NSA.

Aparitia lor vine la momentul potrivit pentru a completa colectia de CryptoCopii: T-Top – testoasa al carei unchi lucreaza la o companie de calculatoare, Sergentul Sam – vulturul care s-a inrolat in armata si care ghideaza tinerii la rezolvarea de enigme si altii.

Situatia a dus presa americana sa se intrebe daca e buna abordarea copiilor in astfel de campanii de catre agentiile de securitate sau armata. De exemplu, CIA ofera un joc cu un ofiter care pune intrebari in genul Trivia iar FBI are si el jocuri cu copii care se deghizeaza cu mustati pentru a pacali maturii.

Mesajul este ca o cariera in spionaj este ceva extraordinar. “Criptologia este despre realizarea si spargerea de coduri. E asa misto”, explica NSA pe pagina sa. “Ati putea fi parte a viitoarei generatii de programatori si spargatori de coduri a Americii”, se mai scrie.

Oare cand ne vor invata Tom si Jerry sa spargem mailuri de Yahoo?

Sursa: Wired
Sursa foto: Wired

Etichete: , , , , ,

NemiraNemira
EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.