Brutal: Pantech isi trimite un sfert din angajati in concediu fara plata timp de 6 luni

Scris de

Credeati ca doar Nokia, BlackBerry si HTC au probleme? Mai ganditi-va inca o data. Producatorul sud-coreean Pantech, al treilea ca marime din “tara diminetilor linistite” intra in aceeasi categorie.

Problemele de sanatate l-au daterminat pe fondatorul sau Park Byeong-yeop, care ocupa si functia de vicepresedinte al consiliului de administratie, sa isi inainteze demisia. El a fondat compania in 1991 si a transformat-o dintr-o firmulita de cartier in cel de-al treilea producator de smartphone-uri din Coreea de Sud, cu vanzari anuale de circa 2,8 miliarde de dolari in 2011. Anul trecut, insa, a consemnat o scadere puternica, pana la 1,98 miliarde.

In ciuda unei investitii de 50 de milioane de dolari, facuta recent de Samsung, situatia financiara a Pantech nu s-a imbunatatit semnificativ in ultimele luni, mai ales dupa vanzarile dezamagitoare de smartphone-uri si o pierdere operationala de 46 de milioane de dolari pe cel de-al doilea trimestru al acestui an.

Acum Pantech este fortata sa ia si unele dintre cele mai brutale masuri de restructurare vreodata: compania isi trimite aproximativ 800 de salariati, un sfert din total, intr-un concediu fara plata pentru jumatate de an. Iar in cazul in care situatia nu se imbunatateste, acestia vor fi inlocuiti de alti 800 de lucratori.

Samsung este acum cel de-al treilea actionar al Pantech, cu 10%, dupa Qualcomm (11,96%) si Korea Developement Bank (11,81%). In mod normal n-ar trebui ca Samsung sa investeasca in companii rivale, dar trebuie tinut seama ca Pantech a cumparat numai anul trecut componente Samsung in valoare de circa 211 milioane de dolari, astfel ca relatia seamana cu cea avuta cu Apple: parteneri pe de o parte si concurenti in alta. In plus, cu Samsung totul este posibil: gigantul a mai investit recent si in Sharp

Sursa: Engadget
Sursa foto: Android Community

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.