Butonul de “Like” al Facebook e ilegal in Germania

Scris de

Germania are o serie de legi foarte dure in privinta intimitatii. Dupa ce Google a avut de suferit o data cu strangerea ilegala de date personale prin serviciul Street View, iata ca a venit si randul gigantului social Facebook.

Mai intai a intrat in colimator printr-o investigatie privind facilitatea de recunoastere faciala a prietenilor in poze, nemtii spunand ca tehnologia violeaza legile europene in privinta datelor personale. Atunci, expertii se temeau ca guvernele nedemocratice ar putea colecta datele biometrice pentru a spiona opozitia si activistii.

Acum, landul german Schelswig-Holstein, care include orasele Kiel si Lübeck, a decretat ca butonul Like violeaza si el legislatia Uniunii Europene, din moment ce se pot detecta “miscarile” unei persoane pe internet.
Potrivit lui Thilo Weichert, care lucreaza la centrul de protectie a datelor din landul aflat in nordul Germaniei, butoanele de “Like” aduna ilegal tot felul de date despre utilizatorii online, profilul lor si obiceiurile web, inclusiv IP-ul. “Facebook poate urmari fiecare clic de pe un site web, cat timp stau pe el, ce ma intereseaza”, spune el. Ba mai mult, toate informatiile sunt trimise in SUA, chiar daca cineva nici macar nu este membru al retelei sociale.
El a mai spus ca probabil compania foloseste datele pentru pentru scopuri legate de reclama si analiza traficului.

Facebook respinge acuzatiile si spune ca datele stocate, inclusiv activitatea pe web a unei adrese unice de IP, sunt sterse dupa 90 de zile, standardul industriei de IT. Site-urile web care opereaza in landul cu pricina au termen pana la 30 septembrie pentru a elimina butoanele Like. Cine nu se supune e pasibil de o amenda de 50.000 de euro.

Sursa: SlashGear
Sursa foto: Walyou.com

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.