BlackBerry va oferi un serviciu de muzica

Scris de

” />Research in Motion (RIM) lucreaza la un serviciu de muzical care sa fie oferit contra a 5 dolari pe luna, compania fiind in negocieri cu cele patru mari case de discuri din SUA, respectiv Universal Music Group, Sony Music Entertainment, Warner Group si EMI.

Lansarea de pe 22 august a BlackBerry App World 3.0 sugereaza ca serviciul, numit BlackBerry Music, ar putea fi disponibil curand. Acesta ar putea veni ca o aplicatie de sine statatoare ce poate fi descarcata din magazinul online de programe oferit de companie, si permite stocarea a pana la 50 de cantece.
Serviciul va fi integrat cu un alt mare succes al RIM, respectiv BlackBerry Messenger (BBM), care are 45 de milioane de utilizatori in intreaga lume. Pe acesta iti vei putea invita prietenii sa intre in reteaua de partajare a muzicii. Cum fiecare persoana poate stoca 50 de cantece pe luna, ai putea avea practic acces la un plus de 1.000 de cantece daca ai invitat 20 de oameni pe reteaua ta. Cu cat ai mai multi prieteni in retea, cu atat vei putea accesa mai multa muzica.
Muzica nu va putea fi exportata pe calculator sau pe alte dispozitive, cu exceptia tabletei PlayBook, realizata tot de RIM iar partajarea nu se va putea face decat cu prieteni care au abonament BlackBerry Music si telefoane de la RIM.
Sursele Reuters spun ca noul serviciu va fi lansat pe 5 septembrie.

Ideea este destul de asemanatoare cu ce a dorit Steve Jobs prin lansarea Ping, insa spre deosebire de aceasta se bazeaza pe propria infrastructura a RIM, in vreme ce Ping venea ca un strat peste Facebook. De asemenea, in cazul BlackBerry este vorba de un serviciu de un fel de personalizare, pe cand la Apple cumperi muzica de pe iTunes pentru 99 de centi melodia.

De asemenea, serviciul lupta si cu jucatori consacrati, precum Amazon sau Google Music, ori cu firme axate doar pe transmisie de muzica, gen Spotify si Pandora. Totusi, de ce sa dai 5 dolari pe luna pentru 50 de cantece, cand pentru 10 dolari poti avea nelimitat de cantece pe servicii precum Rdio sau Rhapsosy si care ofera streaming nelimitat iar cantecele pot functiona si pe calculator sau alte gadgeturi? Raspunsul e ca putine aceste servicii sunt suportate de telefoanele BlackBerry.

Executivii RIM o considera mai mult un fel de posibilitate de “personalizare” a telefonului mobil, fara a concura direct cu alte oferte. Compania pregateste punerea in vanzare la finele acestei luni a modelelor cu noul sistem de operare Blackberry OS 7, precum celebrul Bold 9900. RIM face tranzitia catre un nou sistem de operare, QNX, care este prezent momentan doar pe tableta PlayBook.

Sursa: SlashGear
Sursa foto: SlashGear

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.