Doua noi telefoane BlackBerry si inca un sistem de operare

Scris de

Producatorul telefoanelor BlackBerry, compania canadiana Research in Motion (RIM), se afunda din ce in ce mai tare in mocirla.

Compania se afla sub o mare presiune, dupa ce consumatorii nu se mai inghesuie sa ii cumpere produsele, iar cota de piata ii scade rapid (14% fata de 20% anul trecut – Canalys), in vreme ce investitorii isi pierd rabdarea. Actiunile RIM au scazut cu 14% pe bursa vineri, dupa ce societatea a avertizat actionarii ca nu-si va indeplini tinta de profit dar se asteapta la o revenire in cea de-a doua jumatate a anului.

Dupa ce primele sale telefoane cu ecran tactil nu au convins, dupa ce nici nava-amiral BlackBerry Torch nu a prins lipici la public si dupa ce compania a fost criticata pentru ca tableta PlayBook e nefinisata si nu are destule aplicatii la lansare, se pare ca nici acum RIM nu a invatat lectia, si a lansat inca un sistem de operare: BlackBerry 7 OS. Niciunul din vechile telefoane nu va putea fi upgradat la noua platforma, inclusiv Torch, care aduce un browser mai rapid si cautare activata de voce, asa cum Android are de mult, de exemplu. Masura vine din cauza conexiunii foarte stranse intre hardware si software si a infuriat multi dintre utilizatorii companiei.
Dar nici acesta nu va avea viata lunga, din moment ce este asteptata portarea QNX, sistemul de operare de pe tableta BlackBerry Playbook, pe smartphone-uri. Asadar, acum RIM isi va avea dispozitivele intinse pe 3 sisteme de operare si niciunul cel potrivit…

BlackBerry 7 OS va fi prezent initial pe doua noi modele, Bold 9900 si 9930 Bold Touch, prezentate si ele tot azi la conferinta BlackBerry World din Orlando.
Telefoanele au procesor Snapdragon de 1,2 Ghaz, 768 MB RAM si ecran de 2,8 inci cu rezolutie VGA, mai mare ca la Torch. In spate exista o camera de 5 megapixeli, in vreme ce in interior exista un card de 8 GB.
Ambele au cipuri NFC, pentru folosirea unui “portofel electronic” si tastatura clasica BlackBerry QWERTY. La 10,5 milimetri, acestea sunt cele mai subtiri telefoane ale RIM.

Modelul 9900 are HSPA+ (“4G”), in vreme ce 9930 aduce CDMA, 4 benzi GSM. Ambele au WiFi 802.11a/b/g/n si Bluetooth 2.1.

Sursa: Engadget

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] este viitorul sistem de operare al telefoanelor BlackBerry, ce va inlocui actualul BlackBerry OS 7, prezent pe telefoanele lansate abia acum doua luni. RIM tinteste prin acesta unificarea sistemului […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.