Cei doi Stefani din varful Microsoft si Nokia s-au pus pe treaba

Scris de

Stephen Elop (Nokia) si Steve Ballmer (Microsoft)Microsoft si Nokia au anuntat finalizarea detaliilor parteneriatului legat de Windows Phone 7 si au dezvaluit o parte din planul lor pe termen lung.

“Natura complementara a bunurilor noastre si competitivitatea acestora cand sunt combinate, aceasta este fundatia relatiei noastre”, a declarat seful celor de la Nokia, Stephen Elop. “Impreuna, Nokia si Microsoft vor inova cu o viteza mai mare, oferind oportunitati imbunatatite clientilor si partenerilor nostri”, a spus CEO-ul Microsoft, Steve Ballmer, care a fost in trecut superiorul lui Elop, pe vremea cand acesta era angajat al Microsoft.

In cadrul intelegerii, Microsoft va primi de la Nokia un procent din fiecare telefon vandut care se va folosi de sistemele sale de operare pentru mobile. La randul ei, Nokia va primi “plati insumand cateva miliarde de dolari”, pentru a fi motivata sa accepte aceasta intelegere, departandu-se de alte alegeri ce ar fi parut mai avantajoase fara acest stimulent financiar.

Cele doua companii si-au anuntat alianta inca din februarie, insa acum toate detaliile au fost finalizate inainte de data preconizata initial, dupa ce sute de angajati de la ambele au fost implicati in dezvoltarea unor telefoane Nokia capabile sa opereze cu Windows Phone 7.

Nokia si Microsoft au anuntat ca firma finlandeza va lucra pentru oferirea de servicii bazate pe localizare (navigare) si va adauga platformei si tehnologiile sale pentru prelucrarea imaginilor. Toti dezvoltatorii de aplicatii Nokia vor putea sa se inregistreze gratuit ca dezvoltatori de aplicatii pentru Windows Phone, iar un magazin de aplicatii care sa poarte brandul Nokia va fi bazat pe infrastructura Windows Marketplace.

In ciuda tuturor necazurilor din ultimul timp si pierderilor in cote de piata, Nokia inca este producatorul numarul unu de telefoane mobile la nivel mondial.

Sursa: Information Week
Sursa foto: Ctv

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.