Cisco: gadgeturile vor cvadrupla traficul pe internet pana in 2015

Scris de

Cisco Systems, cel mai mare producator de echipamente de retelistica din lume, spune ca traficul de internet se va cvadrupla pana in 2015, in principal datorita smartphone-urilor, tabletelor si electrocasnicelor conectate la Web.

Mai mult de 40% din populatia Globului va fi online pana in acel an, contribuind la aproape un zettabyte de trafic de net pe an, echivalentul a 10 la puterea 21 bytes. Cei mai multi dintre consumatorii de net vor face “surfing” pe site-urile video precum YouTube sau Netflix pe dispozitivele lor mobile, gatuind abilitatea furnizorilor de a transmite date rapid.

Ba mai mult, regiunea Asia-Pacific va detrona America de Nord pana in 2015 si va genera cel mai mult trafic Web, in vreme ce Orientul Mijlociu si Africa vor creste cel mai rapid. Calculatoarele isi vor eroda importanta in fata gadgeturilor mobile: vor mai produce insa 87% din traficul de net, insa va fi sub cei 97% produsi anul trecut.

Sursa: Bloomberg
Sursa foto: Flickr

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] jumatatea anului trecut Cisco arata intr-un alt raport ca traficul de internet se va cvadrupla pana in 2015, in principal datorita telefoanelor inteligente, tabletelor si a electrocasnicelor conectate la […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.