Microsoft va impune restrictii pe tabletele cu Windows 8 ARM

Scris de

Pentru a evita problemele cu adaptarea viitorului sistem de operare Windows 8 pe tablete, Microsoft va limita ca fiecare companie care realizeaza procesoare ARM sa lucreze doar cu cate un producator de PC-uri, scrie Bloomberg, care citeaza surse apropiate.

Producatorii de cipuri si cei de calculatoare care vor respecta regulile Microsoft vor primi o serie de stimulente. Momentan nu sunt multi producatori de procesoare in lume: Intel si AMD pe platforma x86 si Nvidia, Qualcomm, Texas Instruments si Samsung in arena ARM. Stirea vine dupa ce presedintele-director general al Acer, J. T. Wang, s-a plans ieri la Computex ca Microsoft incearca sa impuna restrictii companiilor. Un al doilea partener este permis pentru a produce laptopuri cu noul sistem de operare. Restrictiile nu sunt obligatorii. Microsoft e asteptat sa faca o demonstratie la Windows 8 curand. Potrivit DigiTimes, Microsoft promoveaza HP, Dell si Samsung in fata producatorilor de cipuri. Ceea ce inseamna ca va lasa pe dinafara producatorii taiwanezi Acer si ASUS, plus chinezii de la Lenovo.

Acer este al treilea producator mondial de calculatoare la mare lupta cu Dell. Lenovo a cumparat acum cativa ani divizia de PC-uri a IBM iar in ianuarie a anunta crearea unei companii mixte cu japonezii de la NEC. Azi au anuntat cumpararea companiei germane de electronice Medion pentru 900 de milioane de dolari.

Un singur partener pentru fiecare producator de procesoare inseamna dispozitive mai slefuite si care vin pe piata mai repede, o experienta mai buna a utilizatorului cu dispozitivul si un control mai mare al Microsoft asupra platformei. Intel anunta recent ca versiunea Windows 8 pe ARM va veni in patru variante.

Microsoft a impus restrictii si asupra utilizarii sistemului de operare pentru telefoane Windows Phone 7: procesor Qualcomm Snapdragon de minim 1 GHz, minim 256 MB RAM, card de minim 8 GB, procesor grafic separat, rezolutie 800 x 480, doar 3 butoane, camera de minim 5 megapixeli.

Sursa: The Business Insider
Sursa foto: Tablet-news

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.