Google prezice o boala tropicala periculoasa

Scris de

Dupa ce s-a descoperit ca Google prezice epidemiile de gripa, motorul de cautare a lansat o unealta similara pentru a ajuta oficialii din domeniul sanatatii sa gaseasca si epidemiile de febra Dengue.

Unealta a fost dezvoltata de Google impreuna cu Children’s Hospital Boston. Aceasta compara datele nationale cu cautarile de pe internet iar in final se poate detecta un focar de timpuriu.
“Dandu-ne noua datele cautarilor, avem acces la un set de date instant si cu acces liber, care pot fi adunate, analizate si publicate mult mai rapid si cu un efort si cost mult mai mici decat programele nationale de supraveghere si raportare”, spune John Brownstein, din cadrul spitalului.

Febra Dengue infecteaza circa 500 de oameni in fiecare an. Aceasta este cauzata de un virus transmis de tantarii din specia Aedes. Se manifesta prin febra foarte mare, dureri ale articulatiilor si pete rosiatice pe piele. Poate cauza complicatii care in final sa duca la hemoragii interne si apoi la coagularea sangelui fara oxigen in vasele de sange. Aceasta este o boala endemica in Asia, Africa, Pacific si cele doua Americi si este deseori fatala, mai ales la copii si batrani.

Sa mai zica cineva ca Google ne face prosti!

Sursa: TG Daily
Sursa foto: Treehugger

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.