Cristiana Deca, Decalex: Cele mai mari amenintari cibernetice ale anului 2016

Scris de

atac ciberneticGhostware, malware, atacuri masini contra masini, virusi, atacuri in cloud, limbajul securitatii cibernetice transmite o teama ce pare fireasca, avand in vedere cate sunt in joc. Hackerii lanseaza atacuri din ce in ce mai sofisticate, pe orice tip de sistem, de la cele cu infrastructura slab dezvoltata, pana la dispozitive medicale, iar in 2016 se estimeaza ca vor avea loc aproximativ o jumatate de milion de atacuri in fiecare minut.

Evolutia tehnologiilor cloud si a celor mobile, dar si aparitia IoT (Internet of Things) cresc importanta gestionarii securitatii si eliminarea riscurilor. Credem ca in 2016 smartphone-urile reprezinta cea mai mare categorie de risc, fiind cele cu cea mai larga utilizare si prezinta multiple optiuni de atac.” mentioneaza Cristiana Deca, Legal Adviser in cadrul companiei de servicii juridice de business Decalex.

Anul 2016 aduce cu sine si o serie de virusi capabili sa se propage de la un aparat la altul, iar dispozitivele vizate sunt, in special, smartwatch-urile, smartphone-urile si dispozitivele medicale. Bineinteles, efectele negative sunt cu mult mai mari atunci cand acesti virusi se multiplica si afecteaza miliarde de dispozitive conectate.

In 2016 ne asteptam si la cresterea numarului de atacuri asupra infrastructurilor cloud, determinata de dependenta de virtualizare. Deoarece majoritatea aplicatiilor ruleaza in cloud, dispozitivele mobile care ruleaza cu aplicatii compromise ofera posibilitatea hackerilor de a ataca de la distanta retele private si publice. De aceea, prin intermediul serviciilor juridice de preventie a infractiunilor cibernetice, incercam sa educam managerii companiilor romanesti privind riscurile atacurilor pentru sanatatea afacerii lor si importanta unei strategii de securitate la nivel de compani, care sa previna furtul de informatii, accesul ilegal la un sistem informatic, furtul de date cu caracter personal sau perturbarea functionarii unui sistem informatic.” continua Cristiana Deca, Legal Adviser Decalex.

Nu putem vorbi despre IoT (Internet of Things) fara sa ne gandim la securitate, deoarece literalmente milioane de vieti pot fi in pericol in viitorul apropiat, numai daca ne gandim la dezvoltarea sectorului caselor inteligente. Acesta este un teren inca neexplorat de catre hackeri, dar 2016 este anul in care trebuie sa privim cu atentie evolutia atacurilor asupra acestora.

In 2016 securitatea devine o prioritate, iar companiile au nevoie de politici de securitate, de software-uri antivirus performante, de workshop-uri pentru educarea angajatilor privind riscurile unui atac cibernetic si sisteme de management a situatiilor ce intervin la nivel de securitate. Prin dezvoltarea unor sisteme de securitate inteligente, companiile pot prezice in mod proactiv, sa identifice si sa reactioneze la potentialele amenintari. Sursa: www.decalex.ro

Sursa foto: Decalex

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.