De azi, Google nu mai cenzureaza China

Scris de

Google va opri de astazi cenzurarea rezultatelor de cautare in China, toate cautarile fiind redirectionate prin site-ul din Hong Kong, potrivit unor surse citate de Washington Post. Oficialii chinezi sustin in continuare cenzura.

De doua luni, gigantul internetului se dueleaza cu China, stat care doreste filtrarea elementelor nedorite la cautarile pe internet.
Avocatii libertatilor cetatenesti spun ca accesul la internet este un drept fundamental si acuza China ca sub diferite pretexte statul cenzureaza site-urile cu continut problematic. Dintre exemplele aratate cu degetul se afla site-urile dizidentilor sau portalurile care au prezentat imagini si filmulete cu crimele comise de autoritatile chineze in Tibet sau in Xinjiang, regiune musulmana.

In acelasi timp, sistemele Google au fost de mai multe ori atacate din China iar compania lucreaza impreuna cu autoritatile SUA pentru a gasi faptasii.
Deocamdata ramane neclar daca Google va pleca de tot din China, pentru ca pe langa motorul de cautare google.cn mai are si o unitate de cercetare si dezvoltare.
Compania a precizat ca va face publica fiecare tentativa a guvernului chinez de a cenzura cautarile.

Orice motor de cautare care vrea sa fie prezent in China trebuie sa se supuna legilor chineze ale cenzurii.

Sursa: Washington Post
Sursa foto: imgsrv.kcbs.com

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (3)

 

  1. […] date de 3.580 de ori. Marea Britanie completeaza podiumul cu 1.166 cereri. Luna trecuta Google si-a redirectionat motorul de cautare din China in Hong Kong din cauza problemelor privind cenzura. Google a spus ca nu poate furniza […]

  2. […] China face ce face si de la cenzura nu se poate abtine. Iar la primire se afla Google, care s-a retras anul trecut din aceasta tara tot din cauza cenzurii efectuata in rezultatele de cautare. […]

  3. […] grupul chinez il neaga. Relatia Beijingului cu Google s-a distrus in 2010, cand motorul de cautare nu a mai cenzurat cautarile si a redirectionat traficul prin Hong Kong. Chiar si acum, multe dintre serviciile Google sunt […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.