Dell pretinde ca aplicatiile de Windows 8 ruleaza pe consola Xbox One, Microsoft bajbaie

Scris de

Producatorul de calculatoare Dell pretinde ca aplicatiile de Windows 8 vor putea rula si se vor sincroniza cu Xbox One, insa Microsoft, creatoarea atat a sistemului de operare incriminat, cat si a consolei in cauza, bajbaie raspunsul.

“Acum telefonul tau, desktopul, tableta si televizorul iti pot da o experienta unificata pe net si in experienta divertisment-ului”, se arata pe magazinul online al Dell. Ce sa insemne asta? Sa mearga aplicatiile cros-platforma intre cele doua tipuri de dispozitive? Sau doar sa fie sincronizate utilizand diverse capabilitati de cloud computing?

Anterior, Microsoft a anuntat ca programatorii vor putea rescrie mai usor aplicatiile intre Windows 8, Windows RT, Windows Phone 8 si Xbox, mai ales ca acestea folosesc un kernel comun. Dar asta inseamna ca, oricum, dezvoltatorii vor avea ceva de munca pentru a face trecerea.

Potrivit All Things Digital, nu toate aplicatiile de Windows 8 vor merge pe Xbox One. Pe de alta parte, nici Microsoft nu neaga de-a dreptul, mentionand doar ca societatea “este decisa sa faca mai usor pentru dezvoltatori aducerea aplicatiilor de pe o platforma pe alta”. Dupa care a adaugat ca, deocamdata, nu are ce sa mai impartaseasca cu utilizatorii in privinta aplicatiilor de Xbox One. Asadar, mai asteptam inca o luna…

Sursa: Engadget
Sursa foto: Digital Trends

Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.