DirectX11 prezent pe Piata Mainstream si HTPC

Scris de

11166-01_HD5450_512MBDDR3_PCIE_FBCSapphire a lansat placile grafice HD 5450 ce sunt potrivite pentru aplicatii pe HTPC-uri cat si pentru PC-uri standard. Aceastea au la baza cea mai noua arhitectura pentru solutii grafice de la divizia ATI din cadrul AMD, a doua generatie de GPU-uri construite prin tehnologia de 40nm. De asemenea, este compatibila in totalitate cu jocurile si aplicatiile ce folosesc DirectX10.1, DirectX 10 si DirectX 9.0; in acelasi timp sustine noi niveluri ale detaliilor, transparenta si efecte luminoase din noile versiuni de software ce folosesc DirectX 11.

Toate acestea se desfasoara cu un consum redus de energie, iar cu ajutorul protocolului Dynamic Power Management acest consum de operare devine nesemnificativ(8W) in aplicatiile 2D si in asteptare. HD 5450 are incorporat un UVD (Unified Video decoder) reducand considerabil incarcarea procesorului si asigurand decodare lina pentru continutul Blu-ray si HD DVD, pentru codecurile VC-1 si H.264, si pentru fisierele Mpeg. “In cele mai noi placi, UVD-ul a fost imbunatatit pentru a putea decoda doua fluxuri video HD 1080p simultan si pentru a afisa video HD la calitate inalta cu modul Windows Aero activat. Capacitatea HDMI a fost de asemenea adusa la versiunea HDMI 1.3a cu suport Dolby TrueHD si DTS-HD Master Audio”, se arata intr-un comunicat al Sapphire.

Mai mult, Suportul CrossFire nativ permite folosirea a doua sau mai multe placi pentru un plus de performanta pe o placa de baza compatibila CrossFireX. Pe aceasta serie, CrossFireX este suportat software de catre driver, o conexiune aditionala nefiind necesara.

Sursa: Renne.ro
Sursa foto: renne.ro

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.