EA isi da cu stangul in dreptul cu noul joc Medal of Honor

Scris de

Pentru pasionatii de jocuri video si pe PC, franciza Medal of Honor este probabil una dintre cele mai cunoscute si vandute de-a lungul anilor. Cu primul joc lansat in anul 1999 tot sub egida EA dar venit de la alti dezvoltatori, Medal of Honor aduna pana astazi nu mai putin de 9 titluri.

Cu ultimul titlu al seriei scos in urma cu trei ani, EA s-a gandit ca a trecut destula vreme si ca este timpul pentru un joc ce se vrea o relansare a seriei. Acesta, intitulat sec Medal of Honor, a fost lansat peste tot in lume pe 15 octombrie, pentru PC si consolele XBOX360 si Playstation3. Pentru acest titlu, EA si-a pus in functiune doua studiouri proprii: EA Los Angeles (cunoscut si sub numele de Danger Close) si DICE (EA Suedia). Aceste doua studiouri nu au lucrat in comun ci fiecare s-a ocupat de o anumita componenta a jocului. Astfel, DICE s-a ocupat de multiplayer si Danger Close de singleplayer.

Diferentele dintre aceste doua produse puse sub acelasi pavilion sunt insa atat de flagrante incat se poate spune ca EA si-a dat cu stangul in dreptul de la inceput. Poate ca stia lucrul acesta din moment ce a lansat o campanie agresiva de marketing, bazandu-se in special pe militarii ce au luptat in Afganistan si pe ura poporului de dincolo de ocean pentru orice inseamna terorist. Au mers atat de departe incat teroristii din joc erau numiti chiar talibani, asta pana cand anumite foruri militare s-au sesizat si au solicitat scoaterea termenului din joc.

Potrivit site-ului oficial al jocului, acesta a vandut deja 1.5 milioane de copii insa asta nu fericeste decat buzunarele EA-ului. De ce ? Ei bine, forumurile specializate si oficiale sunt pline de mesaje de dezgust cu privire la noul joc. Incepand de la numarul mic de harti pana la nebalansarea claselor de jucatori, gamerii si-au facut vocile auzite.

Sesizandu-se, EA a dispus imediat la cea mai cunoscuta si datatoare de roade metoda de a inchide gurile nemultumitilor: produsele gratis. Dar si aici exista un schepsis: doar cei care au cumparat jocul spre a il juca pe console vor avea parte de harti noi si moduri noi de joc. Asadar, jucatorii pe PC au fost lasati de o parte. Ei bine, nu chiar. Cateva zile mai tarziu dupa ce a anuntat gratuitatile ce vor veni la inceputul lunii noiembrie, EA a publicat pe site-ul oficial o stire care urma sa enerveze chiar si mai rau gamerii: un nou patch ce va aparea pentru jocul de PC. Gamerii s-au enervat deoarece sunt modificate niste atribute ale jocului ce treaca-mearga nu erau foarte importante insa EA a ales sa lase la o parte problemele adevarate. Punand toate acestea cap la cap cu parerile proaste despre joc ce vin din partea unor site-uri autorizate in domeniu, Medal of Honor nu o duce prea bine.

Asadar, isi da sau nu in continuare cu stangul in dreptul EA, ingropand un joc cu potential in nici o luna de la lansare? Vom vedea la mometul lansarii patch-ului.

Sursa: Renne
Sursa foto: StoreGames

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.