Electronic Arts da in judecata Zynga

Scris de

Electonic Arts LogoElectronic Arts (EA) a deschis un proces impotriva Zynga pentru ca acestia au furat conceptul jocului The Sims Social si l-au  transpus in jocul The Ville.

Electronic Arts si-a explicat gestul de a deschide un proces prin intermediul unui post pe blogul oficial al companiei. Conform celor scrise acolo, cei de la Zynga au copiat “elemente originale, distinctive si expresive” din jocul celor de la EA. Compania mai adauga ca nu a dat in judecata Zynga doar pentru castigul personal, ci si pentru toti cei care au fost vreodata afectati de probleme similare.

“Elementul de baza care sustine actiunea judecatoreasca este convingerea noastra ca Zynga a incalcat drepturile de copyright ale jocului The Sims Social. In termeni juridici, solicitarea noastra se refera la faptul ca Zynga a copiat elemente originale, distinctive si expresive ale Sims Social, incalcand astfel legile Statelor Unite cu privire la drepturile de autor (n.r – copyright)”, scrie in acelasi post Lucy Bradshaw, General Manager al EA Maxis Label. Ea mai sustine ca The Ville, jocul care s-a lansat la aproximativ 1 an dupa The Sims Social, are un titlu mult prea similar cu cel al jocului produs de Electronic Arts. Oficialul de la EA mai spune ca “similaritatile depasesc cu mult nivelul superficial. Designul ales de cei de la Zynga, animatia, miscarea personajelor si actiunile acestora au fost copiate din The Sims Social”.

Lucy  Bradshaw continua prin a spune ca EA nu este prima companie care da in judecata Zynga pentru incalcarea drepturilor de autor si ca spera ca aceasta actiune sa aiba un efect benefic asupra creatorilor de jocuri care nu au resursele necesare sa isi apere creatiile.

Pana in acest moment Zynga nu a avut nicio reactie oficiala cu privire la acuzatiile aduse de Electronic Arts.

 

Autor: Andreea Badoiu

Sursa: The Inquirer
Sursa foto: Inc Gamers

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.