Parlamentul israelian a aprobat planul de austeritate

Scris de

Luni, 6 august, Paramentul israelian a aprobat planul de austeritate propus de guvern.

Premierul israelian, Benyamin Netanyahou, a salutat decizia Parlamentului, considerand ca masurile de austeritate ce urmeaza sa fie aplicate vor impiedica cresterea deficitului bugetar si vor reusi sa elimine pericolul somajului, protejand piata israeliana in fata crizei economice mondiale.

Printre masurile luate se numara cresterea TVA la 17% si cresterea impozitului pe venit cu 1% pentru particularii ale caror venituri lunare depasesc 14 000 shekels (2 833 euro). De asemenea, sunt prevazute reduceri bugetare de pana 750 milioane de shekels (187 milioane de dollari) in diferite ministere, cu exceptia Ministerului Apararii si al Educatiei.

Aceste masuri risca sa provoace nemultumiri in randul populatei, care sunt gata sa iasa in strada, asa cum s-a intamplat vara trecuta. Conform unui sondaj, popularitatea premierului israelian a atins cota cea mai joasa, 60% dintre participantii la sondaj declarandu-se nemultumiti de performantele lui Netanyahou. Un alt sondaj arata ca partidul de dreapta al premierului, Likoud, este si el in cadere, preconizandu-se ca la urmatoarele alegeri va obtine obtine doar 25 de locuri in Parlament, din cele 120.

Sursa: Le Monde
Sursa foto: Palestina Monitor

Etichete: , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.