Facebook ameninta companiile care cer parolele viitorilor angajati

Scris de

Facebook a criticat puternic companiile care solicita celor care vor sa se angajeze parolele lor de pe retelele sociale si a schimbat termenii acordului privind politicile sale.

Astfel, acum angajatorii care solicita datele violeaza termenii Facebook. Ba mai mult, gigantul social ameninta cu actiuni legale impotriva firmelor care utilizeaza aceasta practica.
“Daca sunteti un utilizator de Facebook, nu ar trebui niciodata sa partajati parola dumnevoastra, sa lasati pe cineva sa va acceseze contul sau sa faceti ceva care ar putea sa puna in pericol securitatea contului sau sa violeze intimitatea prietenilor vostri”, a declarat Erin Egan, seful Facebook privind intimitatea.
Dupa de compania a fost deseori criticata pentru ca isi extinde tentaculele adunarii de date despre utilizatorii sai si prietenii lor chiar cand nu sunt online, de data aceasta, tine partea oamenilor simpli.
Acum, departamentele de resurse umane verifica la angajare profilele si identitatea aplicantilor, ba chiar cauta diverse incidente. Fenomenul este mai raspandit decat credem iar Facebook e ingrijorata de securitatea “prietenilor” care au impresia ca discuta cu un om, nu cu o corporatie deghizata care a pus stapanire pe contul angajatului.

Obligati sa nu critice angajatorul pe social media

Deja in Senatul american exista un proiect de lege care sa interzica acest lucru. Associated Press a scris marti ca angajatorii incep sa ceara parolele de Facebook, Twitter, LinkedIn, email sau pentru diverse alte site-uri ca Reddit, Digg sau StumbleUpon. Ba chiar unii impun viitorilor salariati sa semneze acorduri prin care li se interzice sa vorbeasca negativ despre companie pe social media. Ceea ce mie imi suna a cenzura
Desigur, corporatiile s-au gandit ca daca Facebook si producatorii de jocuri si aplicatii tot extrag informatii de pe conturile sociale ale oamenilor, de ce n-ar face si ei acelasi lucru.

Yahoo! vs Facebook

In alta ordine de idei, Facebook tocmai a achizitionat 750 de patente de la IBM pentru a lupta mai bine contra Yahoo!, care a amenintat ca o da in judecata pentru incalcarea a 10 patente. De remarcat ca pana acum Yahoo avea cu multe mai multe: 3.300 de patente si aplicatii pentru obtinere, fata de cele 56 de patente si 503 aplicatii ale Facebook.

Sursa: SlashGear
Sursa foto: pinklemonblog.com

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.