Windows Phone Marketplace a ajuns la 70.000 de aplicatii

Scris de

Microsoft a atins un nou prag psihologic cu magazinul sau de aplicatii pentru platforma Windows Phone 7.

Simon Leung, presedintele-director general al Microsoft pentru China, a dezvaluit ca Windows Phone Marketplace are acum 100.000 de dezvoltatori inregistrati care au facut pana acum 70.000 de aplicatii, disponibile in 63 de piete diferite, potrivit site-ului chinezesc Sina. Leung a mai spus ca iCloud de la Apple ofera doar 5 GB gratis, pe cand oferta de cloud computing de la Microsoft, Skydrive, ofera 25 GB.
Numarul aplicatiilor este inca relativ mic comparativ cu cele 500.000 de aplicatii din App Store, disponibile pe produsele Apple, si de cele 450.000 de aplicatii pe care Google Play le are in raft.

E interesanta lupta dintre Microsoft si Research in Motion (RIM) pentru a ajunge cea de-a treia platforma mobila mondiala. In vreme ce BlackBerry are o baza de 75 de milioane de utilizatori si compatibilitate cu aplicatiile Android, telefoanele WP7 nu prea au utilizatori, insa beneficiaza de “pusculita” generoasa a Microsoft si de sprijinul Nokia.

RIM va lansa in toamna acestui an noul sistem de operare BlackBerry 10, bazat pe QNX, insa nu beneficiaza de miliardele de dolari pe care Microsoft le are la dispozitie. Pe de alta parte, Microsoft nu are cota de piata a BlackBerry, desi e de doi ani pe piata si in ciuda eforturilor de marketing.

Sursa: Boy Genius Report
Sursa foto: bljesak.info

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] sunt calcaiul lui Ahile pentru Microsoft, potrivit unei analize realizate de Reuters. Desi recent Windows Phone Marketplace a ajuns la 70.000 de aplicatii, magazinul online este inca departe de cele 500.000 disponibile in […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.