Facebook arunca subversiv cu noroi in Google

Scris de

“Calul moare de drum lung si prostul de grija altuia”, zice o vorba romaneasca din strabuni.
Ei bine, acum se dovedeste ca rivalitatea crescanda dintre Google si Facebook devine subversiva.

Ieri, un purtator de cuvant al Facebook a recunoscut pentru Daily Beast ca gigantul social a platit o firma de top din PR, Burson-Marsteller, pentru a arunca cu noroi in Google.
Compania s-a oferit sa ajute bloggerul Chris Soghoian sa scrie un editorial critic la adresa Social Circle – un serviciu care permite utilizatorilor Gmail sa acceseze “conexiunile secundare”, adica prietenii prietenilor tai. Acest serviciu pare exact centrul intregii campanii a Facebook de denigrare a Google. Intr-o prezentare catre jurnalisti, Burson descrie serviciul in termeni apocaliptici.
“Poporul american trebuie sa fie constient despre intruziunile adanci si immediate pe care Google le face in vietile lor private, catalogand si transmitand fiecare minut al vietii de zi cu zi fara permisiune”

Soghoian s-a gandit ca reprezentantii Burson fac “din tantar armasar” asa ca a decis sa ii intrebe pentru cine lucreaza. Cand compania a refuzat sa spuna, bloggerul a publicat toata lista de emailuri dintre el si firma. Dupa care USA Today a publicat povestea.

Apoi, The Daily Beast a confruntat un reprezentant al Facebook cu dovezile, iar acesta “a varsat” totul, recunoscand ca angajat in secret compania pentru a implanta povesti negative despre Google. Adica: reteaua sociala chiar crede pe bune ca Google violeaza intimitatea si mai suspecteaza si ca rivalul sau “foloseste nepotrivit date ale utilizatorilor Facebook”.
Cum ar fi, pe de o parte este altruista si se gandeste la saracii oameni folositi de Google cel Rau si pe de alta parte e implicata direct in poveste… Aaaa, ba mai mult, USA Today a verificat acuzatiile aduse Google si a gasit ca sunt in mare parte nefondate

Adica, pe romaneste, pe Facebook o freaca grija despre cum foloseste Google datele private, in loc sa se uite la rapoartele despre cum a partajat date neautorizate ale utilizatorilor sai cu agentiile de publicitate, inclusiv parole sau miile de aplicatii care acceseaza informatiile in mod ilegal.
Nu ca Google ar fi usa de biserica, sistemul de operare Android colectand si el locatia utilizatorilor, de exemplu, dar ar fi mai util pentru noi muritorii de rand ca inainte de a vedea paiul din ochiul altuia, fiecare corporatie sa isi vada de barna dintr-al sau…

Sursa: Engadget
Sursa foto: www.acesofacts.com

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.