Furnizorii de cablu, net si telefonie vor oferi in curand tablete gratis

Scris de

Companiile care ofera cablu si net sau operatorii de telefonie vor ajunge in curand sa ofere gratis tablete PC, a declarat Scott McGregor, directorul producatorului de procesoare Broadcom.

Tabletele low-cost vor fi oferite drept “ecrane secundare” prin care utilizatorii sa consume continut media sau trafic de date. MCGregor spune ca astfel de dispozitive sunt deja oferite de operatori precum NTT DoCoMo in Japonia sau British Telecom in Marea Britanie. Practic s-ar ajunge ca la situatia actuala in care sunt oferite gratis telefoane la anumite abonamente tocmai pentru a vorbi mult in retea sau face trafic de date. Astfel, Broadcom se concentreaza pe realizarea de procesoare ieftine care sa aduca performante bune in domeniul low-cost si care sa integreze cat mai multe functii, decat sa concureze in segmentul premium si cu performante mari.

Nu intamplator, Orange a anuntat saptamana aceasta ca va introduce o noua tableta low-cost in Romania, Polonia, Slovacia si Spania ca alternativa la Apple iPad. Gadgetul va fi realizat de compania chineza Huawei, va avea un ecran de 7 inci (16,8 centimetri) si va rula Android cu conexiune 3G. La unele abonamente aceasta ar costa doar un euro, ceea ce practic tot gratis este.

Compania ofera deja in Romania Orange Tablet, care este in fapt modelul Huawei S7.

Aceasta are sistem de operare Android 2.1, WiFi, camera foto de 2 megapixeli si vine cu o serie de aplicatii preinstalate, precum Facebook sau Twitter.

Tableta este vanduta la 99 de euro cu abonamentul Colibri 35 de 35 de euro, inclusiv TVA. In acesti bani aveti trafic nelimitat dar smecheria este ca doar primii 15 GB vin la viteze de pana la 14,4 Mbps iar urmatorii la doar 128 Kbps. Viteza de upload este de pana la 1,46 Mbps ia oferta include 60 de minute pentru apeluri video, 100 de SMS-uri in retea lunar si 30 MMS. Plus optiunile Happy Night si Cost Control incluse.

Sursa: All Things Digital
Sursa foto: Orange

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.