Germania recomanda Chrome pentru a tine calculatoarele in siguranta

Scris de

Oficiul Federal pentru Securitatea Informatiei din Germania a lansat recomandarile sale pentru utilizatorii de calculatoare si, pentru cei care inca echivaleaza internetul cu Internet Explorer, soc si groaza:  Chrome este cea mai sigura optiune.

Agentia citeaza in decizia sa facilitatea sandboxing, care detecteaza posibilele infectii, auto-updatarea si venirea la pachet cu Adobe Flash mereu la ultima varianta. De altfel Chrome este singurul browser ne-hackerit la Pwn2Own.
Daca in restul lumii Microsoft inca abuzeaza de utilizatorii sai si ii forteaza sa foloseasca IE cel putin pana cand decid sa-l schimbe, in Uniunea Europeana gigantul a fost obligat sa arate cumparatorilor de licente Windows un balot de browsere din care sa aleaga inca de la prima pornire. Aceasta decizie a venit din partea Comisiei Europene in 2009.

Nemtii mai arata ca daca nu aveti nevoie de anumite facilitati precum controlul accesului pe internet pentru copii, ar fi bine sa lasati deoparte antivirusii gratis, de la Microsoft Security Essentials pana la Avira si inclusiv Avast.

De asemenea, cea mai buna optiune pentru email gratis este Gmail. Alte sfaturi sunt pentru dezinstalarea programelor demo nefolosite ce vin preinstalate si efectuarea de back-up pentru sistem saptamanal.

Nu stiu ce au nemtii cu Avast, ca pe review-uri e cel mai bun. Pentru toate celelalte, jos palaria!

Sursa: The Verge
Sursa foto: The Verge

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. Carmen says:

    nu exista termeni de comparatie intre Chrome si alte browsere 🙂 il folosesc fara probleme de cand a fost lansat, si nu am nici un comentariu negativ de facut. acelasi lucru este valabil si pentru Gmail.

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.