Goldman Sachs: 54,7 milioane de tablete vor fi vandute in 2011

Scris de

Anul viitor vor fi vandute 54,7 milioane de tablete, numarul urmand sa creasca la 79,2 milioane in 2012, potrivit unei note catre investitori scrise de analistul Bill Shope de la Goldman Sachs. Iar majoritatea vor fi exact gadgeturile care au pornit scanteia: Apple iPad.

Shope mai spune ca nu e corect sa se adune piata tabletelor cu cea a calculatoarelor, din moment ce sunt categorii diferite de produse. In cazul in care le amestecam, cota Apple ar urca fulgerator, de la 4,4% acum la peste 12%, o cifra nemaiatinsa din 1996.

Chiar daca Google lucreaza la Honneycomb, numele de cod pentru Android 3.0 special proiectata pentru tablete, deocmdata iPad nu are concurenta: Dell Streak nu se descurca in vreme ce singurul oponent veritabil este Samsung Galaxy Tab, dar care este mult mai mica decat iPad. De asemenea, BlackBerry Playbook de la RIM va aparea abia in cateva luni, asa ca iPad are cale libera.

Ba mai mult, Apple va fi din nou cu un pas peste concurenta, prin lansarea iPad 2. Sperantele Google se indreapta si catre tableta Motorola, prezentata de Andy Rubin.

Sursa: Into Mobile
Sursa foto: Into Mobile

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.