Google a lansat hartile 3D pentru sistemele iOS

Scris de

Google Earth 3DGoogle a lansat noua aplicatie Google Earth pentru dispozitivele cu sistem de operare iOS. Update-ul pentru program ofera noi harti 3D detaliate ale anumitor orase,  pentru iPad si iPhone.

Google a anuntat pentru prima data pregatirea unui astfel de update intr-o conferinta de presa din luna iunie, cu cateva zile inainte ca Apple sa faca acelasi anunt cu privire la hartile 3D din Google Earth.

Pentru ca afisarea de imagini 3D presupune o putere de procesare mare, Google va oferi aceasta optiune numai pentru iPad 2 si iPhone 4S. Asadar, pentru a putea folosi noile harti, utilizatorii trebuie sa detina  sistemul de operare iOS 4.2 sau mai nou. Si celelalte dispositive care folosesc sistemul iOS vor primi update-ul pentru hartile Google Earth, dar nu vor putea sa afiseze imaginile 3D.

Deocamdata, hartile 3D sunt disponibile numai pentru cateva orase, printre care Roma, San Francisco (Bay Area), Tampa, Los Angeles, Boston si Portland. Spre deosebire de aplicatia Google Earth pentru Android, versiunea pentru iOS nu va afisa vechile modele 3D ale hartilor Google care nu contin noua optiune.

Ciudat este faptul ca Google s-a concentrate sa faca disponibile hartile 3D doar pentru dispozitivele portabile. O versiune pentru desktop nu este inca disponibila. Peter Birch, Product Managerul de la Google Maps, a declarat ca se planuieste ca versiunea pentru desktop a hartilor 3D sa fie lansata pana la sfarsitul acestui an. De asemenea, oficialul a mai spus ca Google va integra in hartile 3D din ce in ce mai multe orase de pe tot Globul.

Cum Apple incepe sa se departeze de aplicatia Google Maps, odata cu apropierea lansarii sistemului iOS 6, nu este clar daca cei de la Google Maps vor continua sa dezvolte aplicatii pentru sistemele de operare ale Apple.

Autor: Andreea Badoiu

 

Sursa: TechCrunch
Sursa foto: TechCrunch

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.