Google iti vinde intimitatea la licitatie

Scris de

Pentru Google, intimitatea ta, datele personale asupra ceea ce cauti pe internet si obiceiurile online sunt de vanzare. Si motorul de cautare incepe sa accepte oferte pentru ele.

Google a suparat advertiserii dupa ce a anuntat ca va cripta toate cautarile facute de utilizatori pe site-uri atunci cand sunt logati in conturile Google, precum Gmail sau Android Market. Desigur, aceste date vor fi in continuare disponibile, insa prin AdWords, serviciu oferit contra cost exact de companie. O data cu noul anunt, operatorii de site-uri nu vor mai putea vedea ce cuvinte-cheie i-au adus pe oameni pe site-urile lor.
Mai exact, Google impusca doi iepuri deodata: intai de toate acorda oamenilor dreptul la intimitate si le protejeaza datele. Pe de alta parte, fix Google va vinde datele respective celor interesati, dand astfel o lovitura imensa SEO (Search Engine Optimization).

Expertii in SEO acuza colosul din Mountain View ca nu protectia datelor este motivul pentru care a fost luata masura, ci exact profitul. Per total nu sunt multi oameni afectati, insa numerele tot sunt mari: 260 de milioane de utilizatori de Gmail si 40 de milioane de oameni din Google+. Rob Watts, un profesionist in SEO din Londra spune ca decizia este “in mod clar un mod de a face SEO un pic mai dificil si AdWord un pic mai atractiv”. El mai spune ca justificarea Google pe motive de protectie a intimitatii este “de tot rasul”.

Ba mai mult, si alte lovituri vor veni. Cautarea pe internet va deveni personalizata conform cu obiceiurile fiecaruia de browsing. Astfel, rezultatele unei cautari vor fi speciale pentru fiecare om si diferite de la un utilizator la altul in functie de domeniu si interes. Algoritmii Google vor extrage din timpul petrecut de tine pe motorul de cautare date despre preocuparile tale. Pe romaneste, daca tu esti maniac al gadgeturilor si cauti pe internet termenul “Apple” te va duce pe site-ul companiei sau pe bloguri profesionale unde sunt prezentate gadgeturi ale firmei. Dar daca te-ai preocupat de retete de slabit pe baza de fructe, in primele rezultate vor aparea forumuri de sanatate, diete sau magazine apropiate de locatia ta.

Sursa: The Telegraph
Sursa foto: dmart.vn

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (6)

 

 1. A says:

  Virgula intre subiect si predicat, “o data”, de domeniul interes, s.a.m.d. Domnule autor, mai multa atentie se poate?

 2. “O data” se scrie dezlegat, ca nu e sensul de “odinioara”.

  Am identificat virgula buclucasa si interesul.
  Danke.

  Asta e tot ce te-a preocupat din articol? Literele si virgulele?

 3. A says:

  Nu, dar e deranjant.

  Cu “odata” eu zic sa te mai gandesti.

  O data (De doua ori) – legat de numere.
  VS
  Odata – legat de timp (nu se aplica numai la trecut).

  In cazul de fata, cel mai simplu e sa vezi la ce intrebare raspunde: “De cate ori”? Sau “Cand”? Odata = Incepand cu momentul in care…

  Vezi si in Dex daca nu ma crezi pe cuvant.

 4. a says:

  E exact ce iti spuneam. 🙂 Sensul folosit de tine intra in cazul 1, nu crezi?

 5. In caz ca nu observi clar din linkul de mai sus, cazurile care se refera la “o data cu” si “o data ce” sunt date ca exemple separate despre cum se scriu bine. Adica dezlegat.

  “O dată cu. O dată se combină cu prepoziţia cu, formând locuţiunea prepoziţională o dată cu (= concomitent, în acelaşi timp cu, simultan):
  Lucrările practice încep o dată cu sesiunea.”

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.