Google ofera 6 miliarde de dolari pe Groupon

Scris de

Google a oferit 5,3 miliarde de dolari si 700 de milioane in bonusuri pentru site-ul de vanzari cu discount Groupon, facand potentiala tranzactie cea mai scumpa din istoria motorului de cautare.

Potrivit All Things D, gigantul tinteste Groupon nu numai datorita veniturilor lunare de 50 de milioane de dolari ale firmei, cat pentru uriasul potential de a avea acces la datele ce prezinta comportamentul social al clientilor din lumea intreaga.
Groupon vinde zilnic utilizatorilor cupoane cu reduceri masive la produse si servicii locale (intre 50% si 90%) iar reducerile devin efective doar daca se strange un numar minim de clienti. O astfel de afacere este, de exemplu, realizarea unei manichiuri de 40 de dolari la doar 20 de dolari sau o cina de 50 de dolari la 25 de dolari intr-un restaurant. Numele sau vine de la Group (grup -nr) si Coupon (cupon -nr).

Google se chinuie sa isi croiasca o retea sociala asemanatoare Facebook prin Orkut iar achizitia ar veni ca o manusa pentru companie in privinta competitiei. De asemenea, Groupon se integreaza si cu Google Maps si Google Places foarte bine.
Compania asteapta unda verde din partea autoritatilor de reglementare si pentru achizitia de 700 de milioane de dolari a ITA Software, care ofera rezervari online de zbor pe curse aeriene.

Groupon a fost fondat in 2008 iar la ultima runda de strangere de bani, din aprilie, a fost evaluata la 1,35 miliarde de dolari de investitori. Firma are 3.100 de angajati si 35 de milioane de subscrieri. Groupon a fost fondata de Andrew Mason, care are 30 de ani.
Yahoo! a facut o oferta de 2-3 miliarde de dolari pentru companie recent si a stricat apele pentru Google in decembrie 2009 si in afacerea Yelp.

Insa suma mare oferita pe Groupon ingrijoreaza investitorii Google, ale carei actiuni au scazut cu 4,5% marti, la aflarea vestii. Google sta pe un sac de bani, avand 33 de miliarde de dolari in conturi.

Sursa: All Things D
Sursa foto: Wall Street Journal

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.