Google vrea o retea de 180 de sateliti pentru a livra internet la scara planetara

Scris de

google satelit internetDupa ce a anuntat ca vrea sa asigure internet in regiunile izolate ale lumii cu ajutorul unor baloane si dupa ce a preluat un producator de drone, Google mai vireaza o data cu 360 de grade: gigantul online vrea sa investeasca un miliard de dolari intr-o retea de sateliti care sa faca acelasi lucru.

Detaliile nu sunt inca stabilite, dar proiectul va incepe cu 180 de sateliti mici de capacitate ridicata, care vor orbita in jurul pamantului la altitudini mai joase decat cei traditionali. Ulterior, reteaua s-ar putea extinde, potrivit unor surse citate de catre Wall Street Journal.

Proiectul este condus de Greg Wyler, fondatorul companiei O3b Networks, de comunicare prin satelit. Google a investit in firma O3b, care experimenteaza deja cu sateliti de 700 de kilograme. Insa Google vrea sa foloseasca unii mici, in jur de 115 kilograme.

Google a angajat, de asemenea, ingineri si de la compania specializata in sateliti Space Systems/Loral. Wyler s-a alaturat recent Google si are in echipa 10-20 de persoane.

Costul investitiilor variaza de la 1 miliard de dolari la 3 miliarde de dolari si va depinde de designul final al retelei, precum si de o faza ulterioara care ar putea dubla numarul de sateliti, au spus sursele.

Google si Facebook concureaza cot la cot in planurile lor de a furniza internet in regiunile care nu au inca acces, pentru ca mai apoi sa isi creasca traficul si utilizarea propriilor servicii si site-uri.

Motorul de cautare a anuntat initial „Project Loon“ – care prevedea lansarea de baloane la mare altitudine, echipate astfel incat sa asigure servicii de internet in banda larga in regiuni izolate. In schimb, Facebook a decis sa utilizeze drone.
Ulterior, in luna aprilie, Google a preluat Titan Aerospace, producator de drone care functioneaza cu energie solara.

Sursa: The Verge
Sursa foto: www.satellite-commsys.com

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] deveni si mai confuz. Caci conglomeratele IT se extind acum cu repeziciune in multe alte domenii: Google si Facebook vor sa livreze internet, Apple vrea sa inlocuiasca sistemele de plati cu propria solutie, ca si Amazon de altfel, atacand […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.